Відбулася робоча поїздка представника Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу до м. Хмельницький

15 жовтня 2012 року відбулася робоча поїздка до м. Хмельницький Олександра Калиновського - завідувача сектору документообігу адміністративного відділу Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

В рамках поїздки, на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, відбувся короткотерміновий семінар з питань проведення функціонального обстеження органів виконавчої влади та засідання круглого столу з питань впровадження програм розвитку лідерства на регіональному рівні.

Нацдержслужбою України на виконання Державної програми щодо запобігання і протидії корупції на 2011 - 2015 роки у 2012 році організовано проведення функціонального обстеження, що відбувається у два етапи: на місцевому та на центральному рівні виконавчої влади.

З огляду на те, що організація та проведення функціональних обстежень є системним процесом удосконалення діяльності державних органів, для ознайомлення державних службовців з методологією його організації і проведення, Головою Нацдержслужби України прийнято рішення про запровадження відповідного короткострокового тематичного семінару.

Участь у семінарі взяли керівники (заступники керівників) структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, представники кадрових служб структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, начальники відділів апарату облдержадміністрації, представники вищих навчальних закладів. Олександр Калиновський у своєму виступі висвітлив наступні питання:

• Фукціональний аналіз як інструмент реформування державного управління.
• Теоретичні засади обстеження функцій органів влади.
• Сутність функціонального обстеження діяльності державного органу та методика його проведення.
• Організація проведення функціонального обстеження.
• Узагальнення результатів функціонального обстеження.
• Досвід проведення функціональних обстежень місцевих державних адміністрацій. Презентація кращих практик.

Окремо зупинився на проблемних моментах, що виникали під час проведення функціонального обстеження по кожній області.

Надалі Григорій Гоцький, начальник управління державної служби Головдержслужби України в Хмельницькій області, поінформував про результати проведення функціонального обстеження в Хмельницькій обласній та районних державних адміністраціях.

Жвава дискусія розгорнулась між учасниками круглого столу щодо питань модернізації державного апарату, реформування системи державної служби та підвищення ефективності державного управління.

Після доповідей і обговорення учасники виробили ряд відповідних пропозицій, які будуть оформлені протокольно та надіслані для подальшого розгляду до Нацдержслужби.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини