Глава Уряду: Ми не зупинимо реформу децентралізації

Започаткована в 2014 році реформа децентралізації, яка дозволила наростити ресурси місцевих бюджетів, покликана на тільки акумулювати кошти на місцях, а й навчити заробляти та примножувати бюджетні статки. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман  під час засідання Ради регіонального розвитку, яка відбулась 24 жовтня.

«Ми визначили конкретні податки, які зараховуються до місцевих бюджетів і можуть бути використані на власні потреби регіонів. Нові школи, новий транспорт, нові садки й дороги – це все результат децентралізації. Наше завдання – аби кожна гривня йшла на підвищення якості життя громадян», - сказав Володимир Гройсман.

Він звернув увагу, що на часі – відповідальне використання коштів та нарощування можливостей примножувати  регіональні ресурси, причому не тільки на користь обласних та районних центрів, а й маленьких сіл та селищ.  

«Кошти беруться від реального сектору - нових підприємств, нових робочих місць, детінізації.  Це щоденна робота. Якщо ми взяли 100 млрд грн з центрального бюджету і передали в місцевий, то завдання стоїть не тільки витратити, а робити з них 200 млрд грн -  через економічне зростання, - зазначив Прем’єр-міністр. - Це завдання – яке ставить Президент і Уряд». 

ДЖЕРЕЛО

Актуально? Розкажіть друзям!