Олександр Саєнко: У 2018 році завершиться реформа 10 пілотних міністерств

У 2018 році завершиться реформа 10 пілотних міністерств. Про це заявив Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

В першому півріччі 2018 року завершується пілотний проект з реформування 10 міністерств першої хвилі. "Скоро ми завершимо формування інституційної карти щодо кожного пілотного міністерства. Визначимо, що будемо робити з невластивими міністерству функціями: передаємо місцевим органам влади чи розробляємо альтернативні рішення",- сказав Олександр Саєнко.

Він також підкреслив роль очільників міністерств в тому, як відбувається конкурсний набір на нові посади в міністерствах, що реформуються. Втім, не завжди вдається швидко знайти достойних кандидатів на вакантні посади. "Добре і швидко конкурси прийшли в Мін'юсті. З іншого боку ми бачимо, що в Міністерстві охорони здоров'я дуже вимогливі до якості кандидатів. Тому конкурси частково переоголосили. В МОЗ поки що знайшли тільки двох кандидатів на п'ять вакантних посад генеральних директорів директоратів", - додав Міністр.

Нагадаємо, у 2017 році розпочалась реформа 10 пілотних міністерств першої хвилі. Мета реформи - перетворити міністерства на потужні аналітичні центри з формування політики. Восени розпочались конкурси на посади фахівців з питань реформ, які відбуваються за оновленою конкурсною процедурою. 27 грудня 2017 р. Кабінету Міністрів затвердив Концепцію оптимізації системи центральних органів виконавчої влади, яка містить загальну рамку реформи.

Актуально? Розкажіть друзям!