Олександр Саєнко: Ми вдосконалюємо рекрутинг на державну службу

Сьогодні Уряд затвердив зміни до конкурсної процедури для посад категорії "А" та фахівців з питань реформ.

Ці зміни дозволять зробити конкурс більш прозорим та коротким. Найважливіші з них: автоматизація перевірки професійних знань, зменшення кількості етапів, зменшення прохідного балу, мотиваційна анкета та удосконалення перевірки знання іноземних мов.

Ми детально аналізували конкурси, які проходять на нові посади в міністерствах з вересня минулого року. Окремі учасники говорили, що чинні держслужбовці мають своєрідну "фору", що відчувається під час перевірки знань профільного законодавства.

Ми мінімізували людський чинник: з набранням чинності ухвалених сьогодні змін (через місяць) ця перевірка буде проходити в формі комп'ютерного тестування. Перелік тестових питань буде опубліковано завчасно на порталі вакансій career.gov.ua. Він матиме не менш ніж 100 питань на знання не більш ніж 5 нормативно-правових актів. Під час тестування комп'ютер обере для кожного кандидата 25 завдань з цього переліку.

Крім того, ми спростили саму процедуру для кандидатів: від тестування до співбесіди успішний конкурсант має здійснити максимум 4 візити до органу, в якому проходить конкурс, що особливо важливо для учасників з регіонів. Також для посад категорії "А" запроваджуємо більш глибоку перевірку знання іноземних мов. Важливим є бачення кандидатом своєї місії на обраній посаді, тому претенденти заповнюватимуть мотиваційну анкету, результати якої комісія зможе взяти до відома під час співбесіди.

Це важливий крок для залучення на державну службу кращих з кращих. На порталі career.gov.ua з'являються нові вакансії. І нехай переможе сильніший!

Актуально? Розкажіть друзям!