Повідомлення
  • Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Відбувся міжнародний семінар “Державна служба в кризовий та посткризовий періоди”

28 червня за ініціативи Голови НАДС Наталії Алюшиної відбувся міжнародний семінар “Державна служба в кризовий та посткризовий періоди”, що об’єднав близько 200 учасників з різних куточків світу – Молдови, Румунії, Литви, Боснії і Герцеговини, Хорватії, Греції, Ізраїлю та інших країн.

Метою заходу було ознайомлення з досвідом європейських країн та пошук оптимальних шляхів для України щодо ефективного функціонування органів державної влади, оптимізації їх повноважень та структури, збереження кадрового потенціалу державної служби, а також професіоналізації державних службовців у воєнний та поствоєнний періоди. 

Як зазначила під час вступного слова Голова НАДС, «реальний досвід державного управління в умовах війни є унікальним для цивілізованого світу. Звісно, Україна як демократична мирна країна воліла би уникнути цього трагічного «ексклюзиву». Але ми не маємо іншого вибору. Ми боремося за нашу свободу, за наше право на існування, за майбутнє наших дітей»

Наталія Алюшина також підкреслила, що в контексті набуття Україною статусу кандидата на членство в ЄС важливою є необхідність швидкого відновлення і приведення системи державного управління та державної служби до Принципів державного управління, визначених програмою SIGMA. Адже дієва система публічної адміністрації виступає одним з ключових чинників поствоєнної відбудови та забезпечення конкурентоспроможності країни, що у свою чергу визначає відповідність критеріям членства в ЄС.

«Наразі цивілізований світ збирає Україні зброю для перемоги. Інновації та успішні практики є нашим озброєнням на фронті державної служби. Це особливо важливо для України з огляду на очікування набуття статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу. Україна впевнена у перемозі. І ми зустрінемо її системою публічної служби, адаптованою до поствоєних реалій. Допоможе нам у цьому і наша з вами співпраця. Залученість та відданість міжнародних партнерів спільним цінностям. Саме це стане фундаментом відновлення України», - наголосила Наталія Алюшина

Участь у заході також взяли експерти Представництва ЄС в Україні, CIDS, керівництво програм SIGMA та EU4PAR, державні секретарі міністерств, представники ЦОВВ та ін.

Відео: https://cutt.ly/WKVAuNA

Актуально? Розкажіть друзям!

Галерея зображень

{gallery}4081{/gallery}