Відбулося офіційне закриття проекту Twinning для Державіаслужби України

 04 липня 2013 року у приміщенні Державної авіаційної служби України (далі – Державіаслужба України) відбулося офіційне закриття проекту Twinning «Підтримка реалізації норм та стандартів ЄС у сферах аеропортів, аеродромів та обслуговування повітряного руху / аеронавігаційного обслуговування (ATM / ANS)».

Проект реалізовувався Державіаслужбою України спільно з партнерами від Швеції та Іспанії.

Метою згаданого проекту була розробка законодавої бази відповідно до Угоди про єдиний повітряний простір (ECAA), інституційний розвиток, включаючи посилення адміністративної спроможності Державіаслужби України та інших відповідних інституцій для забезпечення проведення заходів у сфері авіації відповідно до стандартів та практик Міжнародної організації цивільної авіації (SARPs),  Європейської організації безпеки аеронавігації та відповідного законодавства ЄС у сфері авіації.

Під час конференції було висвітлено результати роботи проекту Twinning та основні його досягнення.

Зі вступним словом виступили голова Державіаслужби України Анатолій Колісник, Керівник Управління програм допомоги в Україні Представництва Європейського союзу в Україні Ендрю Расбаш, Посол Іспанії в Україні Хосе Родригез Майано та заступник директора Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, заступник директора Адміністративного офісу програми Twinning Олеся Цикалюкта інші.

У заході також взяла участь завідувач сектору координації проектів Twinning Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Ірина Лучинська.


Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльності з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини