Офіційне закриття проекту Twinning для Держенергоефективності України

Відбулася конференція з нагоди офіційного закриття проекту Twinning  для Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Проект Twinning  «Удосконалення нормативно-правової бази у сфері енергоефективності та її наближення до вимог законодавства ЄС» протягом 25 місяців ефективно реалізовувався партнерами від Федеративної Республіки Німеччина та Французької Республіки спільно з Держенергоефективності України.

У своєму виступі партнер постійного радника проекту Twinning від Української сторони Олена Казловцева зазначила, що розвиток економіки будь-якої країни  залежить, перш за все, від уміння ефективно використовувати паливно-енергетичні ресурси.  Саме через розуміння важливості цього проекту та плідну співпрацю іноземних експертів з українськими державними службовцями були досягнуті амбіційні цілі, поставлені перед проектом Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України. Результативність реалізації Проекту була оцінена незалежними експертами як дуже висока.

У свою чергу керівник проекту від Федеративної Республіки Німеччина Харальд Хьофліх висловив своє задоволення від плідної співпраці сторін та ефективності досягнутих результатів, покладених на сторони в рамках реалізації проекту Twinning.

Крім того, до уваги учасників заходу ключовими експертами були представлені основні досягнення проекту, а саме розгляд особливих законів (законопроектів) та законодавства України, виконання порівняльного аналізу первинного законодавства України та директив Європейського Союзу щодо енергоефективності та інші компоненти, які було реалізовано в рамках реалізації проекту.

Метою згаданого проекту було створення дієвої системи ефективного законодавства та державної політики у сфері енергоефективності, узгодженої з вимогами законодавства ЄС, що підтримує створення сприятливого середовища для загального зниження споживання енергії та споживання первинних енергетичних ресурсів.

На сьогодні очікувані результати проекту виконані в повному обсязі, а сам проект вважається як повністю виконаний сторонами.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини