Відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning для Державного агентства земельних ресурсів України

16 квітня 2014 року у приміщенні Державного агентства земельних ресурсів України відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning «Допомога в розвитку відкритого і прозорого ринку сільськогосподарських земель в Україні», який реалізовується спільно з Міністерством економічних справ Королівства Нідерландів, Федеральним міністерством харчування, сільського господарства і захисту споживачів Федеративної Республіки Німеччина та Міністерством сільського господарства Литовської Республіки.

Проект спрямований на підтримку Державного агентства земельних ресурсів України у розвитку відкритого і прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення відповідно до кращих практик Європейського Союзу. В рамках проекту передбачається удосконалення сільськогосподарської та земельної політики на ринкових засадах, що дозволить забезпечити сприятливі умови для сталого розвитку фермерства і сільських територій в Україні.

Під час заходу учасники обговорили стан реалізації проекту протягом першого звітного кварталу, розглянули результати проведених заходів, надали рекомендації щодо подальшої роботи та узгодили плани на наступний звітній період.

У засіданні наглядової ради взяли участь керівник проекту від України, заступник Голови Держземагентства України Євген Бердніков, керівник проекту від Королівства Нідерландів Нік Босманс, молодший керівник проекту від Федеративної Республіки Німеччина Дефлев Хамман, молодший керівник проекту від Литовської Республіки Вілма Даугаліне, постійний радник проекту Стефан Вербунт та його партнер від України Юлія Курбака та інші. Від Представництва Європейського Союзу в Україні участь в обговорені питань також взяла координатор сектору «Економіка, торгівля та територіальний розвиток» Представництва ЄС в Україні Віталія Мудрук.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли завідувач сектору координації Twinning Ян Якущенко та головний консультант відділу управління проектами Ольга Денисюк.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини