Відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning для Державного агентства земельних ресурсів України

9 липня 2014 року відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning «Допомога в розвитку відкритого і прозорого ринку сільськогосподарських земель в Україні», бенефіціаром якого є Державне агентство земельних ресурсів України.

Проект спрямований на підтримку Державного агентства земельних ресурсів України у розвитку відкритого і прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення відповідно до кращих практик Європейського Союзу і реалізовується спільно з Міністерством економічних справ Королівства Нідерландів, Федеральним міністерством харчування, сільського господарства і захисту споживачів Федеративної Республіки Німеччина та Міністерством сільського господарства Литовської Республіки. В рамках проекту передбачається удосконалення сільськогосподарської та земельної політики на ринкових засадах, що дозволить забезпечити сприятливі умови для сталого розвитку фермерства і сільських територій в Україні.

Під час заходу учасники обговорили стан реалізації проекту протягом звітного періоду, розглянули результати проведених заходів, надали рекомендації щодо подальшої роботи та узгодили плани на наступний квартал.

У засіданні наглядової ради взяли участь Голова Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Рудик, керівник проекту від Королівства Нідерландів Нік Босманс, виконуюча обов’язки молодшого керівника проекту Катя Деллс, постійний радник проекту Стефан Вербунт, партнер постійного радника проекту від України Дмитро Макаренко, представники Державного агентства земельних ресурсів України та інші експерти. Від Представництва Європейського Союзу в Україні участь в обговорені питань також взяв координатор сектору «Економічне співробітництво, соціальний та регіональний розвиток» Ензо Даміані.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант відділу управління проектами Ольга Денисюк.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України
від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини