Офіційне відкриття проекту Twinning для Державного агентства земельних ресурсів України

09 вересня 2014 року у приміщенні Національного агентства України з питань державної служби (далі – Нацдержслужба України) відбулася конференція з нагоди офіційного відкриття проекту Twinning «Сприяння розвитку відкритого і прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення в Україні».

Проект впроваджується Державним агентством земельних ресурсів України (далі – Держземагентство України) спільно з Міністерством економічних справ Королівства Нідерланди, Міністерством сільського господарства Литовської Республіки та Федеральним міністерством харчування, сільського господарства і захисту споживачів Федеративної Республіки Німеччина. Метою проекту є підтримка України у розвитку відкритого і прозорого ринку сільськогосподарських земель у відповідності з найкращими практиками ЄС. Крім того, в рамках проекту передбачається поліпшення існуючої інституційної бази із землеустрою та управління земельними ресурсами, а також удосконалення українського законодавства на основі передового досвіду ЄС.

Захід відкрив Голова Нацдержслужби України Костянтин Ващенко та підкреслив дієвість використання інструменту Twinning в умовах реформування системи державної служби, адже в його рамках надається європейська експертна допомога для органів державної влади щодо практичної реалізації положень Угоди про асоціацію Україна – ЄС. Також було наголошено, що Нацдержслужба України, як національний координатор інструменту Twinning в Україні всіляко сприятиме успішному впровадженню проекту. У привітальній промові Перший заступник Голови Держземагентства України Артем Кадомський, керівник проекту від України підкреслив актуальність проекту Twinning в контексті посилення співпраці між Україною та ЄС та зазначив, що проект має низку позитивних напрацювань, зокрема щодо організаційно-функціонального аналізу діяльності Держземагентства України та аналізу прогалин у земельному законодавстві.

Від Представництва ЄС в Україні учасників заходу привітав керівник сектору координації проектів Енцо Даміані, який висловив готовність європейської сторони до всебічної підтримки реалізації проекту.

Із вітальними промовами також виступили керівник проекту від консорціуму країн-членів ЄС Нік Босманс, молодший керівник проекту від Федеративної Республіки Німеччина Катя Деллс, Начальник відділу координації діяльності Державної земельної служби Литовської республіки Гедра Леймонтайте та постійний радник проекту Twinning Стефан Фербунт.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня
2005 року №1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини