Наглядова рада проекту Twinning для Мінінфраструктури України

22 жовтня 2014 року у приміщенні Мінінфраструктури України відбулося засідання четвертої наглядової ради проекту Twinning «Інституційна підтримка Мінінфраструктури України щодо підвищення ефективності та конкурентоспроможності залізничного транспорту в Україні». Проект впроваджується спільно з Міністерством транспорту та громадських робіт Іспанії та Міністерством транспорту, будівництва та морського господарства Польщі.

Метою проекту є підтримка Мінінфраструктури України щодо ефективного державного управління діяльності залізничного транспорту в Україні та сприяння розвитку конкурентного середовища для приватних та юридичних осіб, що діють на ринку залізничного транспорту. 

Учасники засідання обговорили результати місій європейських експертів до України, що відбулися протягом липня – жовтня 2014 року. Важливе місце в обговореннях посіло питання приведення тарифної політики до європейських стандартів та практичної реалізації відповідних директив Європейського парламенту та Ради. Крім того, учасники засідання обговорили заплановані заходи на наступний квартал реалізації проекту.

Участь у заході взяли керівник проекту від Королівства Іспанія  Матільде Фернандез Бальбін, молодший керівник проекту від Польської Республіки Якуб Каптуржак, заступник молодшого керівника проекту Іренеуш Майхер та постійний радник проекту Хосе Саміно Наво. Українських партнерів проекту представляли партнер постійного радника проекту Олександр Федоренко, директор з реформування корпоративного розвитку майнової та соціальної політики Державної адміністрації залізничного транспорту України Іван Ісопенко, інші представники Мінінфраструктури України. Від Представництва Європейського Союзу в Україні участь в обговорені взяла координатор проектів у сфері транспорту Світлана Дідківська.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв завідувач сектору координації Twinning
Ян Якущенко.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 
06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини