Відбулась місія експертів програми SIGMA щодо обговорення нового проекту Закону України «Про державну службу»

11 грудня 2014 року відбулось підсумкове робоче засідання в рамках триденної місії експертів програми SIGMA до України.

Метою експертної місії  було обговорення остаточної версії нової редакції проекту Закону України «Про державну службу», розробленого з урахуванням коментарів та пропозицій, отриманих під час попереднього візиту експертів SIGMA, що проходив з 14 по 17 жовтня 2014 року в м. Київ.

В основу нової редакції Закону України «Про державну службу»   покладено прозорі принципи та засади, кращий європейський досвід. Новації, закладені до зазначеного законопроекту,  забезпечать нову якість державного управління, що є одним з пріоритетних завдань Програми діяльності Кабінету Міністрів України.

У ході експертної місії учасники здійснили постатейний розгляд законопроекту та узгодили його принципові позиції. За результатами робочих засідань було досягнуто домовленостей щодо доопрацювання нової редакції законопроекту з урахуванням отриманих коментарів та рекомендацій.

У робочих засіданнях взяли участь експерти програми SIGMA Войцех Зелінські та Анке Фрайберт, експерти Групи ЄС щодо підтримки України Марі Богата, Олександра Яновська, Френк Пол, європейський експерт з питань реформи державного управління Байба Петерсоне, експерт проекту Twinning «Підтримка розвитку державної служби в Україні», а також представники Адміністрації Президента України, Представництва ЄС в Україні, Нацдержслужби України, члени Експертно-консультативної ради з питань реформування державної служби до стандартів ЄС при Нацдержслужбі України та інші.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли директор Марина Канавець, начальник відділу управління проектами Оксана Іщук, начальник відділу управління ресурсами, діяльністю та розвитком Фаїна Козирєва, начальник експертно-аналітичного відділу Іван Рощин та заступник начальника відділу управління проектами Сергій Копань.

 

Довідково: програма SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management – програма підтримки вдосконалення врядування та менеджменту) – один з найпрестижніших аналітичних центрів Європейського Союзу, створений за ініціативи Організації економічного співробітництва та розвитку та Європейського Союзу. Метою започаткування даної програми стала потреба у наданні допомоги країнам Центральної та Східної Європи з модернізації їх систем державного управління. Вказана програма відіграє ключову роль у підготовці країн-кандидатів до вступу у Європейський Союз.

Допомога програми SIGMA у сфері модернізації системи державної адміністрації може надаватися шляхом:

  • здійснення аналізу адміністративних структур;
  • у розробці та впровадженні реформ адміністративної системи;
  • здійснення аналізу запропонованих законопроектів та програм;
  •  організація навчання та обміну інформацією;

підготовка планів технічної допомоги.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини