Відбувся семінар на тему: «Формування та реалізація державної політики в міграційній сфері»

18 та 19 грудня 2014 року відбувся короткостроковий дводенний семінар на тему «Формування та реалізація державної політики в міграційній сфері».

Метою семінару було обговорення стратегічних напрямів міграційної політики в Україні, механізмів реалізації завдань і функцій у міграційній сфері, питань щодо майбутньої лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України, зокрема, щодо вжиття відповідних заходів, що сприятиме запровадженню системи адміністративних послуг з видачі біометричних паспортів.

Крім того на заході було обговорено питання щодо внутрішньої міграції в Україні у зв’язку з тимчасовою окупацією Автономної Республіки Крим та антитерористичною операцією на Сході України.

Зі вступною промовою до учасників семінару звернувся Юрій Сергієнко,перший заступник Голови Державної міграційної служби України, і наголосив, що за підтримки держави завдання і цілі, які стоять зараз перед міграційною службою України, будуть виконані.

Про міграційні процеси в Україні та безпеку документів доповіла Алла Чередніченко, директор Департаменту з питань громадянства, реєстрації та роботи з громадянами з тимчасово окупованої території України ДМС України. Досвідом зарубіжних країн в організаційно-економічному напрямі вдосконалення міграційної політики України поділився Ян Барановскі, довгостроковий радник з питань посилення управління міграційними процесами і співпраці у сфері реадмісії у Східній Європі. Також участь в семінарі взяли представники територіальних органів ДМС України.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла Олена Тороканець-Турченко – завідувач сектору проектів у сфері адміністративної реформи SIGMA та CIB відділу управління проектами.

 

Довідково: Програма Всеохоплюючої інституційної розбудови – є складовою частиною ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство», яка націлена на підтримку проведення інституційної реформи окремих державних установ з метою створення умов для ефективної реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, у тому числі створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

План інституційної реформи у сфері міграційної політики затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів з реалізації Концепції державної міграційної політики» від 12 жовтня2011 року № 1058-р.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини