Наглядова рада проекту Twinning для Державної служби інтелектуальної власності України

03 липня 2015 року у приміщенні Державної служби інтелектуальної власності України (далі - ДСІВ) відбулося п’яте засідання наглядової ради проекту Twinning «Посилення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні».

Проект впроваджується Державною службою інтелектуальної власності України спільно з Іспанським відомством з питань патентів та торговельних марок і Відомством з питань патентів та торговельних марок Данії. Проект передбачає проведення аналізу деяких законодавчих актів України у сфері інтелектуальної власності щодо їх відповідності законодавству ЄС, проведення тренінгів та низки навчальних програм для співробітників ДСІВ.

У вступній промові начальник управління ДСІВ Інна Шатова подякувала європейській стороні за надання підтримки під час розробки низки законодавчих актів України у сфері інтелектуальної власності та зосередила увагу на проблемних питаннях,які виникають у ході реалізації проекту. У свою чергу, керівник проекту від Королівства Іспанія Крістіна Фернандез Ордас та молодший керівник проекту від Королівства Данія Келд Німан Йенсен висловили готовність сприяти подальшій реалізації проекту.

Постійний радник проекту Пабло Роденас представив на розгляд наглядової ради квартальний звіт проекту та здійснив короткий огляд останніх реалізованих заходів. Учасники підвели підсумки роботи українських і європейських експертів протягом другого звітного кварталу реалізації проекту (період з 11 березня по 10 червня 2015 року).

Від Представництва Європейського Союзу участь у заході взяли керівник відділу з питань науки та освіти Хуана Мера Кабейо, керівник торгово-економічного відділу Ніколас Бурж та експерт Відомства Данії з питань патентів та торговельних марок Сорен Томсен.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла Назаренко Вікторія, головний консультант сектору проектів у сфері адміністративної реформи,Sigma  та CIB відділу управління проектами.

 

 

Довідково:

З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини