Відбулась робоча зустріч з підготовки до впровадження Курсу з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України

13 серпня 2015 року в Національному агентстві України з питань державної служби відбулось засідання Робочої групи з обговорення питань щодо впровадження Курсу з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України (далі - Курс).

Метою Курсу є підвищення рівня професійної компетентності слухачів Курсу щодо зовнішньої, безпекової та оборонної політики країни, зокрема безпекових викликів та загроз у регіональному та трансатлантичному вимірах, а також набуття практичного досвіду з формування та реалізації ефективної державної політики у сфері національної безпеки та оборони.

В рамках засідання Робочої групи учасники обговорили організаційні питання щодо проведення Курсу, погодили План заходів з його реалізації, а також обмінялись пропозиціями щодо практичних кроків впровадження Курсу в Україні.

У заході взяли участь керівник Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони
Ове Уруп-Медсен, представники Офісу зв’язку НАТО в Україні, а також представники Міністерства оборони України.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяли участь директор Марина Канавець, начальник експерно-аналітичного відділу Іван Рощин та завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва Інна Бєлобратова.

Довідково: Програма Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони була започаткована у жовтні 2005 року під час Консультацій Україна–НАТО високого рівня (м. Вільнюс, Литва). Програма передбачає не лише практичну підготовку фахівців, але й конкретні фінансові внески з боку країн-членів Альянсу. Відповідно до рішення шостого засідання Комісії з питань партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору Національне агентство України з питань державної служби визначене національним координатором та основним виконавцем заходів з виконання Програми.

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини