Відбулося засідання з відбору партнерів для реалізації проекту Twinning для Антимонопольного комітету України

04 грудня 2015 року у Представництві Європейського Союзу в Україні відбулося засідання з відбору проектних пропозицій від країн-членів ЄС, які виявили бажання стати партнерами Антимонопольного Комітету України у реалізації проекту Twinning «Підтримка інституційної спроможності Антимонопольного комітету України з проведення досліджень товарних ринків України відповідно до міжнародних стандартів та кращих практик, та подальшої адаптації законодавства про захист економічної конкуренції до законодавства ЄС». 

Впровадження проекту передбачає підвищення прозорості та стабільності політики конкуренції України шляхом подальшого наближення національного законодавства до стандартів Європейського Союзу, покращення охорони правопорядку та пропаганди конкуренції, яка базуватиметься на основі тісної співпраці між органами державної влади, що формують державну політику у сфері конкуренції України та країн-членів ЄС.

У засіданні взяли участь представники Антимонопольного Комітету України, країн-партнерів у складі консорціумів, зокрема Латвії та Австрії, Республіки Польщі та Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Федеративної Республіки Німеччина та Литви, Представництва Європейського Союзу в Україні, а також Посольств майбутніх країн-партнерів.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у засіданні взяла Юлія Василько, заступник начальника відділу управління проектами.

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є національним координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини