Участь у ХІІ Міжнародному конгресі «Державне управління та місцеве самоврядування» взяла директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець

29 березня 2012 року у Харкові відбувся ХІІ Міжнародний науковий конгрес «Державне управління та місцеве самоврядування» за участі провідних вітчизняних та зарубіжних науковців з Росії, Німеччини, Швейцарії, Франції, Литви, Молдови, Польщі, Алжиру.

Директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марини Канавець виступила зі вступним словом, коротко охарактеризувавши основні напрями реформи державної служби та завдання Нацдержслужби на поточний рік. Марина Канавець наголосила, що оновлена прогресивна правова база має наблизити систему державного управління до європейських стандартів, модернізувати її та підготувати до здійснення стратегічних змін, передбачених у Програмі економічних реформ Президента Віктора Януковича «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». З огляду на ті важливі завдання, які стоять на порядку денному, закликала науковців до предметної фахової дискусії на підтримку реформи державної служби, науково обґрунтованих пропозицій щодо основних напрямів удосконалення чинного законодавства про державну службу та теоретично-прикладних аспектів управлінського й професійного розвитку кадрів у системі державного управління.

Марина Канавець зазначила, що з цією метою започатковано співпрацю фахівців владних структур, науковців та експертів у рамках Меморандуму про співробітництво між Національним агентством України з питань державної служби, Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Спілка молодих державних службовців України» та Громадською організацією «Асоціація докторів наук з державного управління» щодо створення мережі дослідників з питань розвитку державної служби.

Як ще один важливий напрям співпраці директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу виокремила розширення мережі впровадження передового європейського досвіду щодо інституційної та законодавчої розбудови органів державної влади як на центральному, так і на регіональному рівнях за допомогою європейських інструментів Twinning і TAIEX в Україні. Зокрема було окреслено перспективи створення та підтримки регіональних ініціатив щодо впровадження інструментів інституційної розбудови на базі Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Після пленарного засідання учасники Конгресу продовжили роботу у семи секціях, обговоривши питання теорії і практики функціонування державного управління, його внутрішніх та зовнішніх пріоритетів, сучасних механізмів реформування представницьких органів влади в Україні, кадрової політики на сучасному етапі розвитку України тощо.

Збірник тез доповідей включає матеріали 322 авторів з різних країн світу. Міжнародні учасники Конгресу (23 особи) представляли наукові школи Регіонального інституту управління м. Лілль (Франція); Гданського університету (Польща); Національної школи публічного адміністрування (Польща); Курського інституту державної та муніципальної служби; Південо-Кавказької академії народного господарства та державної служби; Ростовського інститут захисту прав споживачів; Російської академії народного господарства та державної служби при Президентові Російської Федерації та її Калузького та Північно-західного інститутів; Університету м. Тлемцен (Алжир) та ін.

Узагальнені рекомендації Конгресу будуть направлені до Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, а також до місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини