Відбулося четверте засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної фіскальної служби України

 18 січня 2017 року у Державній фіскальній службі України відбулося чергове засідання наглядової ради проекту Twinning «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері».

Проект впроваджується Державною фіскальною службою України спільно з Федеральним Міністерством фінансів Федеративної Республіки Німеччина, Міністерством фінансів Республіки Польща та Митною службою при Міністерстві фінансів Литовської Республіки.

Метою проекту є створення бази для ефективного функціонування інтегрованого управління кордонами у митній сфері України.

В. о. заступника Голови Державної фіскальної служби України, офіційний партнер постійного радника проекту від України Мирослав Продан зазначив, що ДФС високо оцінює реалізацію проекту Twinning у 2016 році в контексті виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також боротьби з корупцією відповідно до європейських стандартів. Разом з тим, було представлено основні досягнення проекту протягом звітного періоду, зокрема подання до Верховної Ради України законопроекту про запровадження Інституту Уповноваженого економічного оператора, який на даному етапі розглядається в профільних комітетах; активізацію роботи з приєднання до Спільної транзитної системи та запуск автоматизованої системи «Єдине вікно», що значно прискорює митні формальності та, таким чином, сприяє розвитку бізнесу. Крім того, Мирослав Продан підкреслив важливість взаємовигідного співробітництва з Адміністрацією державної прикордонної служби України в рамках реалізації проектів Twinning у сфері інтегрованого управління кордонами.

У свою чергу, керівник проекту від держави-члена ЄС Райнер Бойсель наголосив на своєчасній та ефективній реалізації заходів проекту упродовж звітного періоду, що зумовлює формування ефективного бачення майбутніх кроків та напрямів діяльності в контексті забезпечення досягнення обов’язкових результатів проекту.

Постійний радник проекту Детлеф Щесни представив на розгляд учасників наглядової ради квартальний звіт проекту, детально окресливши основні заходи, що відбулись протягом звітного періоду в рамках 3 компонентів.

Керівник першого відділу програм допомоги «Належне управління та демократизація» Представництва ЄС в Україні Мартін Клауке у своїй промові підкреслив важливість реалізації зазначеного проекту Twinning, що сприятиме вільному переміщенню пасажирів і товарів через митний кордон України. Крім того, було висловлено готовність Представництва ЄС в Україні сприяти подальшій успішній реалізації проекту.

Участь у заході також взяли перший заступник Голови Адміністрації державної прикордонної служби України Василь Серватюк, керівник сектору «Управління державними фінансами та бюджетної прозорості», координатор ТАІЕХ Представництва ЄС в Україні Наталія Старостенко, представники ДФС та інші.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла Інна Бєлобратова, завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами.

 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» Нацдержслужба координує впровадження інструмента інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є національним координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини