Укладено Угоду про співпрацю між Нацдержслужбою, Харківською ОДА, Харківською облрадою та Харківським регіональним інститутом державного управління НАДУ

23 лютого у приміщені Будинку Рад у Харкові відбулося підписання Угоди про співпрацю між Національним агентством України з питань державної служби, Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською обласною радою та Харківським регіональним інститутом державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Угоду укладено з метою створення належних умов для впровадження на регіональному рівні реформ у галузі державного управління та місцевого самоврядування, підвищення рівня професійної компетентності державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Харківської області. При цьому Харківська область стала першою, де була підписана чотиристороння угода з метою відновлення системи підготовки держслужбовців.

"Завдання, яке ставить Президент України Віктор Янукович, передбачають не лише реформування законодавства про державну службу. Ми повинні відновити систему підготовки державних службовців. Те, що ми робимо зараз в Харківській області, це «пілотний» проект, який буде мультиплікований в інші регіони. Це комплексна підготовка державних службовців і повернення до наставництва і наступності", - зазначив після підписання чотиристоронньої угоди керівник Національного агентства України з питань державної служби В'ячеслав Толкованов.

У свою чергу, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін зауважив, що питанню підготовки кадрів для роботи в державних органах влади приділяється велике значення

"Приїзд керівника Національного агентства України з питань державної служби В'ячеслава Толкованова є свідченням того, яке серйозне значення Президент України Віктор Янукович вкладає в підготовку кадрів для державної служби. На сьогоднішній день це величезна проблема по всій Україні. Це не проблема сьогоднішнього дня, але сьогодні на рівні глави держави ставиться завдання про систему підготовки кадрів для роботи в державних органах влади", - сказав Михайло Добкін.

В рамках чотиристоронньої угоди з метою відновлення системи підготовки держслужбовців на базі Харківського регіонального інститута державного управління Національної академії державного управління при Президентові України та обласної адміністрації будуть створені навчально-методичні кабінети для дистанційного навчання державних службовців.

«Ми ставимо перед собою завдання підійти комплексно до відбору, підготовки та перепідготовки фахівців з державної служби. Для цього ми плануємо створити умови навчання, де наші держслужбовці з районних адміністрацій могли б дистанційно вчитися. Будуть створені міжрайонні навчально-методичні кабінети в районах, Харківському регіональному інституті державного управління при Президентові України та в обласній адміністрації. Ці центри будуть обладнані сучасною технікою, відеозв'язком, інтернетом, і це дасть можливість оперативно, кваліфіковано і без витрачання коштів і зайвого часу на переїзди навчати службовців з районних адміністрацій по гострих питаннях. З цією метою планується виділити кошти з обласного бюджету, це питання буде розглядатися на сесії обласної ради 1 березня», - повідомив заступник голови - керівник апарату Харківської ОДА Василь Хома.

Уже 2012 року на відповідні цілі планується виділити 5 мільйонів гривень.

За матеріалами прес-служби Харківської ОДА

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини