Відбулося засідання Робочої групи з питань координації впровадження інструментів Twinning і ТАІЕХ в Україні

30 листопада 2017 року в Національному агентстві України з питань державної служби відбулося засідання Робочої групи з питань координації впровадження інструментів Twinning і ТАІЕХ в Україні (далі — засідання Робочої групи). 

У своїй вітальній промові Голова НАДС Костянтин Ващенко зазначив, що реалізація інструментів інституціональної розбудови Twinning і ТАІЕХ в Україні є запорукою ефективного впровадження стратегічних реформ та адаптації українського законодавства до європейських норм та стандартів.

Перший Радник, Керівник відділу «Економічна співпраця, соціальний та регіональний розвиток» Представництва Європейського Союзу в Україні Хуана Мера Кабейо визначила пріоритетні напрями реалізації інструментів Twinning і ТАІЕХ в Україні, а саме належне врядування, економічна співпраця, мережеві зв’язки та міжлюдські контакти.

Асистент керівника Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Вікторія Бріч підкреслила, що використання інструменту Twinning, насамперед, спрямоване на інституційну розбудову органів державної влади.

Директор Адміністративного офісу програми Twinning Марина Канавець підкреслила зацікавленість органів державної влади у використанні технічної допомоги в рамках  інструменту Twinning, зокрема було зазначено, що наразі Робочий план проектів Twinning включає 59 проектів (41 — завершено, 12 перебувають на стадії реалізації та ще 6 проектів перебувають на стадії підготовки Детального технічного завдання Twinning Fiche). Крім того, Марина Канавець представила основні результати опрацювання проектних пропозицій, отриманих від органів державної влади у рамках щорічного програмування, а також презентувала результати залучення технічної допомоги Європейської Комісії у рамках TAIEX за 2017 рік та представила проект Плану залучення зовнішньої допомоги Європейської Комісії у рамках TAIEX (далі — План залучення), розроблений на основі пропозицій, наданих органами державної влади.

Під час засідання члени Робочої групи обговорили проект Плану залучення та ухвалили рішення щодо його затвердження. З метою виконання пункту 12 постанови КМУ № 32 «Про затвердження Порядку підготовки, схвалення та виконання Плану залучення зовнішньої допомоги Європейської Комісії у рамках TAIEX» від 13 січня 2016 року затверджений План залучення буде надіслано на розгляд Кабінету Міністрів України. Також учасниками були розглянуті пропозиції від органів державної влади щодо започаткування нових проектів Twinning, за результатами якого були відібрані проектні пропозиції, що будуть включені до Робочого плану проектів Twinning на 2018 рік.

У засіданні взяли участь представники НАДС, Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, Адміністрації Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства закордонних справ України та Представництва Європейського Союзу в Україні. 

 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 13 січня 2016 року № 32  «Про затвердження Порядку підготовки, схвалення та виконання Плану залучення зовнішньої допомоги Європейської Комісії у рамках TAIEX» НАДС є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини