У м. Тбілісі, Грузія відбувся міжнародний семінар «Функціональний та інституційний аналіз державних установ, організаційної структури»

20 квітня 2018 року у м. Тбілісі, Грузія відбувся міжнародний семінар «Функціональний та інституційний аналіз державних установ, організаційної структури», який організовано Бюро державної служби  спільно з Агентством з міжнародного розвитку США (USAID) у рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство».

Метою семінару є створення платформи для обміну досвідом серед представників країн-членів ЄС та представників країн Східного партнерства з питань організації та проведення функціонального і інституційного аналізу державних установ, а також проведення дискусій між учасниками семінару.

Зі вступними словами до учасників семінару звернулись представник Представницта ЄС в Грузії Софі Хюет Гюерріше, представник USAID Лора Бергер та Голова державної служби Грузії Катерина Кардава, які привітали учасників заходу та наголосили на важливості проведення таких семінарів, що допомагають проводити ефективні реформи, спрямовані на впровадження європейських принципів належного врядування.

Під час заходу було обговорено кращі практики проведення функціональних аналізів державних установ в країнах Східного партнерства, а також досліджено досвід Грузії щодо імплементації принципів належного урядування.

У міжнародному семінарі взяли участь близько 50 учасників з країн Східного партнерства та країн-членів ЄС, що представляють державні установи, а також міжнародні експерти та представники громадянського суспільства.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли начальник експертно-аналітичного відділу Іван Рощин і головний консультант сектору проектів SIGMA та СІВ Кирило Юрченко, які представили досвід проведення функціонального обстеження в Україні.

Довідково:

Функціональне обстеження це інструмент аналізу відповідності завдань і функцій державних органів законодавству, а також відповідності внутрішньої структури державних органів покладеним на них завданням і функціям з метою усунення з практики їх діяльності внутрішніх суперечностей, дублюючих функцій та функцій, що не належать до сфери їх повноважень.

У 2016-2020 проведення функціонального обстеження передбачено Планом заходів з реалізації Стратегії реформування державного управління України на 2016—2020 роки, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 червня 2016 року № 474-р та Концепцію оптимізації системи центральних органів виконавчої влади, яка визначає керівні принципи організації діяльності міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, схваленою розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1013-р.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини