Робоче засідання Адміністративного офісу програми Twinning за участі представників Європейської Комісії

17 травня 2018 року в рамках семінару щодо ефективного впровадження і використання інструментів Twinning і TAIEX відбулось робоче засідання Адміністративного офісу програми Twinning за участі представників Генерального директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення – керівника команди Twinning Клауса Леха, координатора проектів TAIEX Міхая Келлера та асистента керівника Програм співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні Вікторії Бріч.

Зустріч було організовано з метою обговорення практичних аспектів впровадження та використання інструментів інституціональної розбудови ЄС Twinning, TAIEX, а також встановлення подальшої поглибленої співпраці Адміністративного офісу програми Twinning, Європейської Комісії та Представництва Європейського Союзу в Україні, що сприятиме оптимізації механізму залучення технічної допомоги у рамках згаданих інструментів в Україні.

Директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу / Адміністративного офісу програми Twinning Марина Канавець представила основні досягнення в рамках реалізації інструментів Twinning, TAIEX та поінформувала про оновлення законодавчої бази Twinning шляхом розроблення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning». Разом з тим, було висловлено сподівання на подальшу співпрацю.

У свою чергу, представники Європейської Комісії надали коментарі та пропозиції щодо посилення ефективності залучення та використання зовнішньої допомоги ЄС.

Довідково: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. НАДС також є координатором інструменту інституціональної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини