Відбулася відео-конференція з представниками Європейської Комісії щодо оцінки впровадження інструменту Twinning в період за 2010-2017 роки

4 червня 2018 року у Представництві Європейського Союзу в Україні відбулася відео-конференція з представниками Європейської Комісії, проведена Ірландською консалтинговою організацією GDSI з метою надання Європейському Союзу та широкій громадськості незалежної оцінки загального характеру та свідчення про внесок інструменту Twinning в період за 2010-2017 роки для підтримки потенційних бенефіціарів та країн Інструменту європейського сусідства у виконанні їх відповідних зобов'язань у рамках співробітництва з Європейським Союзом.

З метою здійснення ефективної оцінки було поставлено три основні цілі:
             1) оцінити актуальність, умови впровадження та імплементацію інструменту Twinning, зокрема його ефективність, стійкість та користь;
             2) надати Комісії та ЄС інформацію та рекомендації щодо вдосконалення поточної підтримки держав-членів;
             3) оцінити узгодженість/комплементарність проектів Twinning з іншими інструментами інституціональної розбудови, що фінансуються ЄС.

Захід відбувся за участю Представництв Європейського Союзу та представників Адміністративних офісів програми Twinning у Єгипті та Туреччині. Від України участь у заході взяли представники Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу та асистент керівника Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Вікторія БРІЧ.

 

Довідково:

Twinning — це інструмент інституціональної розбудови і нова форма безпосереднього технічного співробітництва між органами влади держав-членів ЄС та країн-бенефіціарів. Twinning має на меті допомагати країнам-бенефіціарам покращувати та підсилювати адміністративне функціонування органів державної влади, їх структуру, людські ресурси, управлінський потенціал, що має сприяти апроксимації acquiscommunautaire (законодавство ЄС).

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning та TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини