Відбулося восьме засідання наглядової ради проекту Twinning для Міністерства інфраструктури України

25 вересня 2018 року у приміщенні Міністерства інфраструктури України відбулося восьме засідання наглядової ради проекту Twinning "Підтримка Міністерства інфраструктури України у створенні умов для впровадження європейської моделі ринку послуг залізничного транспорту в Україні".

Проект впроваджується спільно з Міністерством транспорту Іспанії, Міжнародною та Іберо-американською фундацією для адміністрування та державної політики (FIIAPP), а також Міністерством транспорту і зв`язку Литовської Республіки.

Впровадження проекту передбачає підвищення ефективності державного управління в умовах реформування залізничного транспорту і розвитку конкуренції відповідно до положень законодавства ЄС.

Керівник проекту від Королівства Іспанія Матільде Фернандез Бальбін висловила подяку представникам Міністерства інфраструктури України, ПАТ "Укрзалізниця", Державної служби України з безпеки на транспорті, а також усім присутнім за співпрацю, що є необхідною передумовою успішної імплементації проекту.

Керівник проекту від України, директор Департаменту державної політики в галузі залізничного транспорту Олександр Федоренко наголосив на важливості здійснених заходів у рамках звітного кварталу та подякував експертам за надану підтримку у впровадженні проекту Twinning, що сприятиме зміцненню потенціалу Міністерства інфраструктури України у розробці політики для створення конкурентного ринку залізничного транспорту.

Постійний радник проекту від Королівства Іспанія Хосе Антоніо Саміно Наво представив квартальний звіт проекту, окресливши реалізовані заходи за усіма компонентами та визначивши плани на наступний звітний період. Крім того, було наголошено, що протягом звітного кварталу було проведено п`ять експертних місій та одну навчальну поїздку до Королівства Іспанія.

Партнер постійного радника проекту Twinning від України Світлана Заболотська наголосила на високому рівні проведених заходів, зокрема, підкреслила важливість місії з питань  доступності залізничного транспорту для людей з обмеженою рухливістю, під час якої було проведено перевірку фактичного рівня послуг, а також було надано рекомендації для подальшого удосконалення.

Участь у засіданні взяли керівник третього відділу програм допомоги "Економічна співпраця, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище" Йоганнес Баур, координатор проектів у сфері транспорту Представництва ЄС в Україні Світлана Дідківська, представники ПАТ "Укрзалізниця", Міністерства інфраструктури України та інші заінтересовані сторони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла завідувач сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина. 

Довідково: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини