Відбулося дев’яте засідання Наглядового комітету проекту Twinning для Антимонопольного комітету України

12 жовтня 2018 року в Антимонопольному комітеті України відбулося дев’яте засідання Наглядового комітету проекту Twinning «Посилення інституційної спроможності Антимонопольного комітету України щодо проведення ринкових досліджень та ефективного застосування конкурентного законодавства відповідно до стандартів ЄС».

Метою проекту є підвищення прозорості та стабільності політики конкуренції України шляхом наближення національного законодавства до стандартів Європейського Союзу, покращення охорони правопорядку та пропаганди конкуренції, яка базуватиметься на основі тісної співпраці між органами державної влади, що формують державну політику у сфері конкуренції України, та країн-членів Європейського Союзу. Реалізація проекту відбувається за підтримки консорціуму Федеративної Республіки Німеччина (ФРН) та Литовської Республіки.

Учасників засідання привітали Голова Антимонопольного комітету України, керівник проекту Twinning від України Юрій ТЕРЕНТЬЄВ, заступник Генерального директора з питань європейської політики Федерального міністерства економіки та енергетики ФРН, керівник проекту Twinning від ФРН Вольф-Дітер ПЛЕССІНГ, а також Голова Ради з питань конкуренції Литовської Республіки та керівник проекту Twinning від Литовської Республіки Шарунас КЕЗЕРАУСКАС, які висловили подяку всім присутнім за плідну співпрацю, а також  підтримку у зміцненні інституціонального потенціалу Антимонопольного комітету України, що сприятиме підвищенню ефективності правозастосування конкурентного законодавства та здійснення досліджень ринків для сприяння конкуренції у важливих секторах національної економіки. Крім того, учасникам засідання було представлено для затвердження протокол восьмого засідання Наглядового комітету проекту.

Постійний радник проекту Вольфган Якобі спільно з керівниками компонентів проекту Twinning від Антимонопольного комітету України презентували дев’ятий квартальний звіт проекту, детально зупинившись на реалізованих заходах за усіма компонентами. Зокрема повідомлено, що двома співробітниками Антимонопольного комітету протягом двох тижнів успішно пройдено стажування у Раді з питаньконкуренції Литовської Республіки, що мало на меті практичне ознайомлення з основними завданнями та принципами функціонування зазначеного державного органу. Також на засіданні було окреслено плани на наступний звітний період.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу захід відвідала головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Софія Зварич.

Довідково: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня   2018 року № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституціональної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning та TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини