Відбулося десяте засідання Наглядового комітету проекту Twinning для Міністерства інфраструктури України

20 березня 2019 року у Міністерстві інфраструктури України (Мінінфраструктури України) відбулося десяте засідання Наглядового комітету проекту Twinning «Підтримка Міністерства інфраструктури України у створенні умов для впровадження європейської моделі ринку послуг залізничного транспорту в Україні».

Проект впроваджується спільно з Міністерством транспорту Іспанії, Міжнародною та Іберо-американською фундацією для адміністрування та державної політики (FIIAPP), а також Міністерством транспорту і зв`язку Литовської Республіки.

Впровадження проекту Twinning передбачає підвищення ефективності державного управління в умовах реформування залізничного транспорту і розвитку конкуренції відповідно до положень законодавства Європейського Союзу.

Керівник проекту Twinning від Королівства Іспанія Матільде Фернандез Бальбін у своїй вступній промові привітала учасників засідання та представила основні результати реалізованих заходів, що були здійснені під час звітного періоду, зокрема було проведено п’ять експертних місій та одну навчальну поїздку до Королівства Іспанія.

У свою чергу, заступник директора Департаменту державної політики в галузі залізничного транспорту Мінінфраструктури України Юрій Твердов подякував експертам за активну співпрацю у рамках впровадження проекту Twinning, що сприяє успішному досягненню обов’язкових результатів та є необхідною передумовою зміцнення потенціалу Мінінфраструктури України у розробці політики для створення конкурентного ринку залізничного транспорту.

Постійний радник проекту Twinning від Королівства Іспанія Хосе Антоніо Саміно Наво поінформував присутніх, що під час звітного періоду за участі експертів було підготовлено рекомендації з питань впровадження та виконання положень Регламенту (ЄЕС) № 1371/2007 Європейського Парламенту та Ради від 23 жовтня 2007 року про права та обов'язки пасажирів, які користуються залізничним транспортом, а також наразі триває процес розроблення нормативно-правових актів вторинного законодавства для впровадження в дію проекту Закону України «Про залізничний транспорт України» від 30 січня 2019 року № 9512 з урахуванням вимог згаданого Регламенту. Крім того, було визначено плани на останній звітний період реалізації проекту Twinning.

Участь у засіданні взяли представники Представництва Європейського Союзу в Україні, ПАТ «Укрзалізниця» та Мінінфраструктури України.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв головний консультант сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами Анатолій Сопілка. 

Довідково:

відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700
«Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини