Відбувся тренінг «Навички публічних виступів» в рамках курсу «100 чемпіонів»

17–18 лютого 2020 року в рамках річного курсу стосовно актуальних питань державної політики євроатлантичної інтеграції України «100 чемпіонів» відбувся тренінг на тему «Навички публічних виступів» для працівників органів державної влади, відповідальних за питання євроатлантичної інтеграції.

Захід організовано Програмою Україна–НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони спільно з Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Метою тренінгу було ознайомити учасників із виступами та їх типами, особливостями сучасних слухачів, основними елементами підготовки успішних виступів, алгоритмами подолання стресу в емоційно напружених ситуаціях, а також відпрацювати практичні вправи для розвитку відповідних навичок.

Під час першого дня заходу керівниця і тренерка програми розвитку та коучингу для лідерів ESLEAD Олена СЕРГЄЄВА представила учасникам основні складові успіху в публічних виступах, поетапний процес підготовки і здійснення конкретного робочого виступу, підходи аналізу аудиторії та контексту, а також засоби переконання та візуалізації.

Другий день тренінгу був присвячений технікам персоналізації та питанням управління хвилюванням та емоціями під час виступу. Крім того, учасники розглянули інтерактивні методи та типові виклики при взаємодії з аудиторією.

Завершальним етапом тренінгу стало представлення свого виступу для закріплення набутих знань та практичного відпрацювання відповідних навичок.

За результатами проведеного заходу всі учасники отримали сертифікати про проходження тренінгу.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв Анатолій Сопілка, завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами.

 

Довідково:

Програма «100 чемпіонів» – навчальний курс, що складається з окремих модулів та реалізується у рамках Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони.

Метою курсу є підвищення професійного рівня працівників органів державної влади, відповідальних за питання євроатлантичної інтеграції, що передбачає оволодіння знаннями і навичками, необхідними для успішної підготовки та реалізації річних національних програм, інших стратегічних документів у сфері євроатлантичної інтеграції.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини