Наталія Алюшина зустрілася з фахівцями проєкту міжнародної допомоги «Архітектура реформ України»

Голова НАДС Наталія Алюшина зустрілася з фахівцями проєкту міжнародної допомоги «Архітектура реформ України», а саме:  проєктним менеджером  програми URA, ЄБРР Юлією Курнишовою, старшим експертом проєкту EU4PAR Маріаном Муравою та молодшим експертом проєкту EU4PAR Ганною Сергєєвою.

Серед ключових питань, що обговорювалися під час зустрічі – імплементація реформ державної служби та державного управління, розробка та впровадження нової класифікації посад державної служби, оплата праці в системі державної служби, запуск інтегрованої інформаційної системи управління людськими ресурсами (HRMIS) та інші.

Також обговорено фактори, які негативно вливають на реалізацію розпочатих реформ. Зокрема, мова йшла про призупинення конкурсного добору на посади державної служби, що пов’язано з карантинними заходами.

«Реформа йде, є напрацювання, проте головна робота ще попереду. Якщо говорити про часові рамки впровадження запланованих проектів, то, на це знадобиться не менше трьох років. Наприклад, те, що стосується системи класифікації посад на державній службі – це почне діяти не раніше ніж з 2022 року», - відмітила Наталія Алюшина.

Довідково: Проєкт міжнародної допомоги «Архітектура реформ України» (Ukraine Reforms Architecture, URA) має на меті надання кваліфікованої експертної підтримки міністерствам та відомствам України.  Зокрема, при Кабінеті Міністрів України працює група незалежних спеціалістів - Офіс реформ, який створено за спільної ініціативи ЄБРР та ЄС і діяльність якого полягає у наданні експертної підтримки процесу реформ та сприянні сталим та якісним трансформаціям в Україні.

Інформація та фото з  вебсайту НАДС

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини