Відбулося засідання Робочої групи з питань координації впровадження інструментів Twinning і ТАІЕХ в Україні

03 грудня 2020 року відбулося засідання Робочої групи з питань координації впровадження інструментів Twinning і ТАІЕХ в Україні.

У своїй вітальній промові  Голова НАДС Наталія АЛЮШИНА зазначила, що реалізація інструментів інституційної розбудови Twinning і ТАІЕХ в Україні є запорукою ефективного впровадження стратегічних реформ та адаптації українського законодавства до європейських норм та стандартів.

Керівник Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Фредерік КУНЕ підкреслив, що Twinning і TAIEX незмінно активно використовуються органами державної влади, адже вони якнайкраще сприяють гармонізації національного законодавства з європейським та є досить потужними рушіями для постійного удосконалення якості надавних послуг на державній службі.

Начальник відділу забезпечення діяльності Адміністративного офісу програми Twinning Юлія ЄРЧЕНКО представила основні результати опрацювання проєктних пропозицій Twinning, отриманих від органів державної влади у рамках цьорічного програмування.

Крім того, завідувач сектору координації Twinning Мар'яна ПОСТОЛОВСЬКА представила Робочий план проєктів Twinning, що наразі включає 69 проєктів (55 проєктів завершено, 2 перебувають на стадії реалізації, 9 проєктів – на стадії підготовки детального технічного завдання Twinning Fiche та 3 проєкти перебувають на фінальних етапах підготовки та підписання контракту Twinning). Також завідувач сектору координації ТАІЕХ Анастасія ПІДГОРНА окреслила результати залучення технічної допомоги Європейської Комісії у рамках TAIEX за 2020 рік.

У рамках засідання також було презентовано новий Порядок підготовки, схвалення та виконання плану залучення зовнішньої допомоги Європейської Комісії у рамках TAIEX, який був затверджений Постановою Кабінету Міністрів України № 813 від 09 вересня 2020 року.

У засіданні взяли участь представники НАДС, Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, Офісу Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства закордонних справ України та Представництва ЄС в Україні. 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проєктів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 р. № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 р. № 500 «Про затвердження Положення про Національне агентство України з питань державної служби» Національне агентство України з питань державної служби є координатором впровадження інструменту інституціональної розбудови ТАІЕХ.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини