Міжнародна робоча зустріч з питань впровадження інструменту CAF

21 квітня 2021 року відбулась міжнародна робоча зустріч з питань впровадження інструменту CAF, організована Міністерством фінансів Португалії.

Протягом заходу було представлено підходи до організації  навчання з впровадження інструменту CAF на основі нової редакції керівництва «CAF 2020», а також обговорено міжнародний досвід щодо впровадження інструменту CAF

Крім того, слід зауважити, що національні кореспонденти CAF Португалії, Італії, Греції та Бельгії - за підтримки Європейського інституту державного управління (EIPA) - прийняли пропозицію членів OEСР щодо нарощування взаємодії між моделлю CAF та Рекомендацією Ради з питань лідерства та спроможності державної служби (PSLC) в результаті чого була представлена матриця моделі CAF та  Рекомендації Ради з питань лідерства та спроможності державної служби (PSLC) (далі – інструмент CAF/PSLC). Інструмент CAF/PSLC є відправною точкою для подальшої співпраці між Європейською мережею державного управління (EUPAN) – мережею CAF та OECР для спільного просування CAF у міжнародному співтоваристві.

У свою чергу, представники Українського національного ресурсного центру CAF анонсували Міжнародний семінар «Управління якістю шляхом застосування загальної схеми оцінювання (CAF). Кращі європейські практики». Захід буде організовано з метою представлення міжнародного досвіду щодо впровадження інструментів загального управління якістю в державному управлінні, зокрема Загальної схеми оцінювання (CAF), а також обговорення практичних кроків застосування системи управління якістю в діяльності органів державної влади в Україні.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу (Українського національного ресурсного центру CAF) участь у заході взяли в.о. директора Центру Юлія ЛИХАЧ, начальник відділу забезпечення діяльності адміністративного офісу програми Twinning Юлія ЄРЧЕНКО та головний консультант сектору проєктів Twinning відділу забезпечення діяльності адміністративного офісу програми Twinning Тетяна МУСІЄНКО.

Довідково:

28-29 листопада 2019 року в м. Гельсінкі (Фінляндія) під час засідання міністрів країн ЄС, відповідальних за питання державного управління, НАДС отримало статус спостерігача у Робочій групі національних кореспондентів CAF EUPAN, а Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу отримав статус Українського національного ресурсного центру CAF.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини