Робоча зустріч національних контактних осіб Twinning і TAIEX

22 квітня 2020 року відбулась чергова онлайн зустріч національних контактних осіб з питань координації інструментів інституціональної розбудови ЄС - Twinning і TAIEX.

Зустріч була організована Генеральним директоратом Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення з метою обговорення останніх тенденцій у розвитку інструментів, зокрема спрощення процедури використання та адаптації останніх до нових умов, спричинених COVID-19.

Зі вступним словом до учасників заходу звернулася керівник відділу інституційної розбудови TAIEX і Twinning Генерального директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення Діана Яблонська, яка почала свою промову з привітання усіх присутніх із 25-ою річницею TAIEX.

На зустрічі обговорювались результати роботи за останній рік щодо: ефективності інструментів TAIEX і Twinning у віртуальному режимі, практик поширення інформації про інструменти інституціональної розбудови в країнах-бенефіціарах, назріваючих змін в законодавстві ЄС щодо регулювання інструменту Twinning та щодо нової гендерної політики відбору короткострокових експертів в межах інструменту  TAIEX.

Очікується, що пов’язані з COVID-19 обмеження будуть стримувати інструменти працювати на повну потужність до кінця 2021 року.  Проте вже в 2021 році ЄС планує п’ять пілотних проектів TAIEX у гібридному  форматі - коли деякі учасники буду приймати участь у заході віртуально, а  інші - будуть присутні фізично. За оцінками результатів використання інструментів у 2020 році, гібридний формат проведення заходів закріпиться у майбутньому, оскільки деякі аспекти організації віртуальних заходів мають переваги над традиційними.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли начальник відділу забезпечення діяльності Адміністративного офісу програми Twinning - Єрченко Юлія, завідувач сектору координації TAIEX відділу забезпечення діяльності Адміністративного офісу програми Twinning Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу – Підгорна Анастасія, головний консультант сектору координації Twinning відділу забезпечення діяльності Адміністративного офісу програми Twinning Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу – Мусієнко Тетяна.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини