Відбулося засідання Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України за участі Голови НАДС Наталії Алюшиної

Голова НАДС Наталія АЛЮШИНА взяла участь у Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України під головуванням Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги СТЕФАНІШИНОЇ.

Порядок денний засідання передбачав розгляд питання щодо виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 04 червня 2021 року «Про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України до Організації Північноатлантичного договору», введеного в дію Указом Президента України від 23 липня 2021 року № 307.

З метою професіоналізації системи євроатлантичної інтеграції України НАДС та Центр адаптації державної служби до стандартів ЄС спільно з Урядовим офісом європейської та євроатлантичної інтеграції СКМУ та за експертної підтримки проєкту технічної допомоги Канади PROTECT і Програми з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки та оборони Україна–НАТО було розроблено загальну короткострокову програму підвищення кваліфікації «Розроблення, моніторинг та оцінювання результатів виконання РНП» та загальну професійну (сертифікатну) програму підвищення кваліфікації «Євроатлантична інтеграція України», яка затверджені НАДС.

За програмою «Розроблення, моніторинг та оцінювання результатів виконання РНП» у поточному році  заплановано навчання 222 державних службовців з 41 органу державної влади.» — зазначила Голова НАДС.

Крім того, на засіданні Комісії було розглянуто питання щодо посилення інституційної  спроможності системи євроатлантичної інтеграції шляхом створення в органах державної влади окремих структурних підрозділів з питань євроатлантичної інтеграції України.

Головне управління Нацгвардії, ДСНС, Держекспортконтроль, Укртрансбезпека, Держкомтелерадіо, КМДА, Мінмолодьспорт, Міноборони, Мінрегіон, Державна судова адміністрація Укрaїни вже надали пропозиції НАДС щодо необхідності у створенні такого структурного підрозділу та його кадрового посилення.

Слід зазначити, що НАДС та Центр адаптації державної служби до стандартів ЄС спільно з Урядовим офісом європейської та євроатлантичної інтеграції СКМУ було розроблено проект типового Положення про структурний підрозділ з питань євроатлантичної інтеграції, який схвалено рішенням рішенням Комісії від 26 березня 2021 року.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини