Пілотування онлайн-курсу з питань запобігання та протидії сексуальним домаганням на робочому місці

7 жовтня 2021 року відбулася робоча зустріч щодо пілотування онлайн-курсу з питань запобігання та протидії сексуальним домаганням на робочому місці для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Онлайн-курс розроблено Національним агентством України з питань державної служби та Центром адаптації державної служби до стандартів ЄС у співпраці зі структурою ООН Жінки.

Серед завдань цього навчального курсу:

-              підвищення рівня обізнаності з проблеми сексуальних домагань на робочому місці;

-              надання практичних рекомендацій щодо можливостей запобігання сексуальним домаганням на робочому місці та належного реагування на такі проблеми;

-              сприяння створенню робочого середовища з гідними та рівними умовами для всіх працівників і працівниць.

Курс складатиметься із чотирьох тематичних модулів, успішне проходження яких передбачатиме виконання тестових завдань і практичних вправ, які покликані покращити навички розпізнавання форм сексуальних домагань на робочому місці та створення комфортного робочого середовища для усіх працівників і працівниць.

З метою апробації курсу з точки зору релевантності змісту, зрозумілості та коректності формулювань і було проведено попереднє пілотування за участі представників Апарату Урядової уповноваженої з гендерної політики, Міністерства соціальної політики України, Міністерства внутрішніх справ України, НАДС та його міжрегіональних управлінь.

Найближчим часом навчальний курс буде доступний для самостійного проходження на освітній інтернет-платформі.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини