Відбулось друге засідання Наглядового комітету проєкту Twinning для Держпродспоживслужби

05 листопада 2021 року в режимі онлайн відбулося друге засідання Наглядового комітету проєкту Twinning «Наближення національного законодавства України у сфері державного нагляду (контролю) за ГМО у відкритих системах, охорони прав на сорти рослин, насінництва та розсадництва до європейських норм та стандартів», бенефіціаром якого виступає Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі - Держпродспоживслужба).

Проєкт реалізується з метою сприяння усуненню недоліків у сфері державного нагляду (контролю) за дотриманням заходів безпеки та розповсюдження ГМО у відкритих системах, захисту прав на сорти рослин та виробництва насіння та розсади.

Зі вступним словом до учасників зустрічі звернулася Голова Держпродспоживслужби, керівниця проєкту від країни-бенефіціара Владислава Магалецька, яка виразила вдячність Представництву Європейського Союзу в Україні за підтримку та супровід проєкту на всіх етапах його реалізації.

Під час заходу постійний радник проєкту Модріс Фрікманіс та партнер постійного радника проєкту Вадим Чайковський представили результати реалізованих заходів за другий квартал звітного періоду в рамках трьох компонентів проєкту, а також ознайомили учасників зустрічі з планами на наступний звітний період. Зокрема, протягом другого кварталу вже відбулося 11 експертних місій, у тому числі 3 місії на місці та 8 віддалених місій.

В рамках Компоненту 1: Наближення законодавства у Верховній Раді був зареєстрований законопроект «Про державне регулювання генної інженерії та державний контроль за обігом генетично модифікованих організмів та генетично модифікованих продуктів для забезпечення безпечності харчових продуктів». В межах Компоненту 2: Організаційно-операційний перегляд Держпродспоживслужби здійснено перегляд існуючої інституційної структури, операційних процедур та методологій. В межах Компоненту 3: Організаційно-операційний перегляд фітосанітарних лабораторій підготовлено звіт про перегляд організаційно-операційних структур та методологій мережі фітосанітарних лабораторій в Україні.

У заході також взяли участь експерти проєкту Twinning для Держпродспоживслужби від країн-членів Європейського Союзу, представники Держпродспоживслужби та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини