Розпочала роботу ХІ Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні проблеми управління: трансформація публічного управління у постковідному світі»

18-19 листопада 2021 року розпочала роботу ХІ Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні проблеми управління: трансформація публічного управління у постковідному світі», організована КПІ імені Ігоря Сікорського спільно з Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Під час урочистого відкриття конференції Анатолій Мельниченко, проректор з навчальної роботи КПІ імені Ігоря Сікорського, наголосив, що виклики сьогодення зумовили необхідність впровадження нових цінностей і процесів у систему державного управління та в діяльність органів влади.

У ході свого виступу Юлія Лихач, перший заступник директора Центру, акцентувала увагу на необхідності запровадження нових підходів до організації робочих процесів та здійснення професійної діяльності державними службовцями в умовах глобальних викликів, зумовлених пандемією COVID-19.

Крім того, Юлія Лихач зазначила, що серед пріоритетних завдань державної служби на сьогодні є максимальне розкриття потенціалу державного службовця, забезпечення балансу між професійним та особистим життям, надання можливостей для розвитку професійної компетентності особистості та стратегічне інвестування в інноваційні інформаційно-комунікаційні технології тощо.

Разом з тим, як показали результати дослідження «Формування позитивного іміджу жінки-керівника на державній службі» проведеного НАДС та Центром за сприяння Навчально-наукового центру прикладної соціології «Соціоплюс» КПІ імені Ігоря Сікорського, при виборі місця роботи рівень оплати праці є фактором, що об’єднує як чоловіків, так і жінок, тоді як графік роботи та можливості кар’єрного зростання, навпаки, є ґендерно обумовленими.
Крім того, жінки частіше обирають роботу, враховуючи необхідність приділяти час сім’ї та близьким (про що свідчить переважання серед відповідей жінок таких варіантів, як графік роботи, відстань від дому тощо). Не менш важливою для жінок також є можливість без ризиків скористатися, наприклад, відпусткою по догляду за дитиною, соціальними пільгами та послугами.

У підсумку Юлія Лихач зазначила, що у 2021-2022 роках Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у рамках співпраці з КПІ імені Ігоря Сікорського за підтримки Фонду Ганса Зайделя в Україні планується реалізація проєкту «Посилення інституційної спроможності системи професійного навчання публічних службовців з питань політичної освіти», метою якого є сприяння налагодженню кваліфікованого діалогу між Європою та Україною, а також наближенню громадянського суспільства та інститутів державної влади до європейських стандартів розуміння демократії.

Переглянути запис конференції можливо на офіційному ютуб-каналі КПІ імені Ігоря Сікорського за посиланням: https://www.youtube.com/user/kpiua.

 

 

 

 

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини