Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді, присвячений Дню державної служби України

Оголошено Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді, присвячений Дню державної служби України. Для участі у Конкурсі необхідно з 23 червня до 23 серпня 2022 року подати на електронну адресу Організаційного комітету Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. електронні файли (текстові або відео), виконані у текстовому редакторі MS Word for Windows (формати.doc або.rtf) або у форматі mpeg, mp4, avi, wmv, mov, mkv (чи інший загальновідомий): заявку, оформлену за встановленим зразком та конкурсну роботу.

Нинішні умови війни України з російським агресором ставлять нові вимоги та виклики перед особистістю і державою. Об’єднуючою спільною метою українців стає  перемога і побудова нової України, яка дорогою ціною виборола свою незалежність та шлях у майбутнє.

Творення нової, сучасної держави неможливе без активної участі молоді, яка запропонує своє бачення майбутнього України. У цьому контексті саме кадрове оновлення та залучення до державної служби нової генерації молоді стає одним із ключових напрямів збереження дієвості і стійкості державного управління та підвищення ефективності діяльності органів влади.

Сучасна молодь із притаманними їй енергійністю, мобільністю, відкритістю до змін, спроможна до ефективного здійснення управлінських функцій в умовах структурних змін, в яких перебуває нині держава, і тих глобальних трансформацій, що очікують країну у період повоєнного відновлення та відбудови.

Національне агентство України з питань державної служби реалізовує низку заходів, спрямованих на посилення кадрового потенціалу державної служби шляхом залучення активної, талановитої та вмотивованої молоді.

Досвід і численні напрацювання у цій сфері стали передумовою започаткування у 2020 році Всеукраїнського конкурсу творчих робіт серед молоді, присвяченого Дню державної служби України. НАДС розроблено Положення про Конкурс та затверджено склад Організаційного Комітету (Наказ НАДС від 20.07.20 №126-20).

Завдання конкурсу:

-         пошук, залучення та розвиток потенціалу професійної та мотивованої молоді для роботи на публічній службі,

-         створення умов для самореалізації та розвитку потенціалу молоді з метою розбудови України,

-         посилення інтересу у молодого покоління до актуальних питань державної служби та формування державної політики,

-         сприяння поглибленню взаємодії талановитої амбітної молоді з органами державної влади та органами місцевого самоврядування з метою реалізації і самореалізації їх творчих можливостей та ініціатив,

-         залучення молоді до співпраці у питаннях пошуку нових стратегій удосконалення державного управління,

-         збільшення кількості молоді, що працює в органах публічної влади.

Успіх і популярність конкурсу серед молоді у попередні два роки спонукав до продовження цього проєкту у 2022 році навіть попри складні умови, в яких перебуває Україна – повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Цьогоріч конкурс відбувається за підтримки і сприяння міжнародних партнерів:

-         Представництва ООН Жінки в Україні,

-         Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні, 

-         Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти»,

-         Національного Демократичного Інституту  за підтримки Швеції (NDI).

 

У 2022 році серед номінацій конкурсу  визначено наступні:

-         «Рівні права і можливості жінок і чоловіків»

-         У чому ви вбачаєте сучасні пріоритети політики забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків? Які проблеми у сфері гендерної рівності вийшли на перший план у зв'язку із повномаштабною збройною агресією рф?

-         Якою, на ваш погляд, повинна бути державна політика щодо забезпечення гендерної рівності під час післявоєнної відбудови України?

-         Які підходи та механізми забезпечення рівних прав жінок і чоловіків ви вважаєте найбільш ефективними? Що дозволить зробити вітчизняну гендерну політику більш дієвою та наблизити її до стандартів ЄС?

 

-         «Жіноче лідерство на державній службі»

-         У чому, на вашу думку, важливість та актуальність жіночого лідерства на державній службі?

-         Які виклики та можливості існують для жінок на державній службі?

-         Що, на вашу думку, потрібно зробити задля підтримки та просування жіночого лідерства на державній службі?

 

-          «Реформування освіти»

-         Якою б ви хотіли бачити сучасну демократичну освіту?

-         Що б ви змінили в освітніх процесах зараз?

-         Що ви думаєте про студентське/учнівське самоврядування як невід’ємну складову демократизації освіти?

 

-         «Підтримка соціально-економічного потенціалу та людського капіталу на місцевому рівні»

-         Які заходи державної політики необхідні для відновлення, розбудови та забезпечення економічного розвитку територій, що постраждали внаслідок війни?

-         Які умови мають бути створені для комфортного проживання, самореалізації та розвитку громадян, підвищення якості їх життя?

-         Якою, на вашу думку, мусить бути зараз підтримка людського капіталу для ефективного розвитку держави?

-         Як забезпечити побудову культури партнерства та співробітництва, орієнтованої на взаємодію громадян та публічних інституцій?

 

-         «Молодь — потужний потенціал для  відбудови держави!»

-         Якою ви бачите роль молоді у розбудові України?

-         Чим вас приваблює державна служба?

-         Яким ви бачите національно-патріотичне та військово-патріотичне виховання молоді?

Конкурс має на меті виключно творчі і загальнокультурні цілі, серед яких підтримка і сприяння самореалізації вмотивованої активної молоді, яка відкрита до продуктивної комунікації.

Для участі у Конкурсі необхідно з 23 червня до 23 серпня 2022 року подати на електронну адресу Організаційного комітету Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. електронні файли (текстові або відео), виконані у текстовому редакторі MS Word for Windows (формати.doc або.rtf) або у форматі mpeg, mp4, avi, wmv, mov, mkv (чи інший загальновідомий):

  • заявку, оформлену за встановленим зразком;
  • конкурсну роботу.

Конкурсна робота повинна бути викладена державною мовою та оформлена відповідно до Положення про Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді, присвячений Дню державної служби.

Детальнішу інформацію можна знайти на офіційному вебсайті Всеукраїнського конкурсу творчих робіт серед молоді. (http://vseukrainskyi-konkurs2020.mozello.com).

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини