Відбулося четверте засідання Керівного комітету проєкту Twinning для Міністерства економіки України

12 вересня 2022 року в режимі онлайн відбулося четверте засідання Керівного комітету проєкту Twinning для Міністерства економіки України «Посилення інституційної спроможності Міністерства економіки України в галузі національної інфраструктури якості» (далі – Проєкт), який впроваджується спільно з органами стандартизації та сертифікації Чеської та Латвійської Республік.

Метою Проєкту Twinning є поліпшення бізнес-клімату, конкурентоспроможності, інновацій та інтеграції України до внутрішнього ринку Європейського Союзу шляхом вдосконалення її національної інфраструктури якості.

Керівник Проєкту від Чеської Республіки, Президент Чеського бюро стандартів, метрології та випробувань Мирослав Шлупек звернувся з вітальним словом до учасників засідання та висловив подяку представникам Міністерства економіки України, а також усім присутнім за співпрацю, що є необхідною передумовою успішної імплементації Проєкту.

В свою чергу, Хлоя Алліо, керівниця операційного відділу «Економічне співробітництво, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище» Представництва Європейського Союзу в Україні та Станіслав Тошков, секторальний менеджер Представництва Європейського Союзу в Україні привітали усіх присутніх та наголосили на плідній співпраці в рамках Проєкту.

Виконуюча обов’язки керівника Проєкту від України, директор Департаменту  регулювання та інноваційної політики Міністерства економіки України Тетяна Мельниченко наголосила на важливості здійснених заходів у рамках звітного кварталу та подякувала експертам за надану підтримку у впровадженні Проєкту Twinning, що сприятиме посиленню інституційної спроможності Міністерства економіки України у розробці політики у сфері національної інфраструктури якості.

Разом з тим, представники Міністерства економіки України висловили щиру подяку за підтримку, наголосили на важливості впровадження окремих компонентів та їх результатів і  виразили сподівання щодо подальшої співпраці.

Постійний радник Проєкту Пітер Кішка представив квартальний звіт, окресливши реалізовані заходи за компонентами та визначивши плани на наступний звітний період. В свою чергу, Лінда Рінкуле, керівник Компоненту IV:«Складання схеми функціональної організації процедур і стратегій нагляду за ринком та захисту прав споживачів, а також інституційне посилення Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України щодо процесів управління», у своєму виступі представила основні напрямки подальшої роботи. Окрім того, Мирослав Шлупек зазначив, що впровадження заходів в межах Компоненту V:«Розробка стратегії інформування громадськості про можливості реформ НІЯ для українського приватного сектора, стимулювання бізнесу до використання переваг дебюрократизації» завершене.

Участь у засіданні взяли експерти Проєкту, представники Представництва Європейського Союзу в Україні, Міністерства економіки України та інші заінтересовані сторони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору координації Twinning відділу забезпечення діяльності Адміністративного офісу програми Twinning Олена Гончарук.

Довідково: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проєктів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини