Відбулося шосте засідання Наглядового комітету проєкту Twinning для Національного банку України

04 жовтня 2022 року в онлайн-режимі відбулося шосте засідання Наглядового комітету проєкту Twinning «Посилення інституційної та регуляторної спроможності Національного банку України з метою імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС» (далі – Проєкт), бенефіціаром якого виступає Національний банк України (далі – НБУ).

Проєкт впроваджується НБУ спільно з Національним банком Республіки Польща та Центральним банком Литовської Республіки.

Метою Проєкту Twinning є сприяння макроекономічній стабільності через підвищення інституційної спроможності НБУ, а також шляхом побудови надійної банківської та платіжної інфраструктури.

У вступному слові Керівник Проєкту від країни-бенефіціара Володимир Кучин привітав учасників засідання та висловив подяку європейській стороні за ефективне співробітництво в рамках реалізації Проєкту.

У свою чергу, Постійний радник Проєкту Twinning Даріуш Левандовскі у своєму виступі представив практичні результати реалізації Проєкту, які були досягнуті протягом звітного періоду. Зокрема, було проведено 2 онлайн-зустрічі із залученням експертів: 1 онлайн-зустріч із залученням 15 експертів НБУ та 1 онлайн-зустріч із залученням 2 приватних експертів. Крім того, в рамках реалізації Проєкту керівниками Проєкту була розроблена, погоджена та направлена Представництву Європейського Союзу в Україні Концептуальна записка.

Разом з тим, Володимир Кучин окреслив основні досягнення відповідно до компонентів Проєкту, зокрема визначив ключові результати з питань розробки політики в рамках Проєкту Twinning.

Зі свого боку, представник міжнародного відділу Національного банку Республіки Польща Марцін Станевич представив квартальний фінансовий звіт та інформацію про комунікаційну діяльність в межах Проєкту.

У ході засідання експертами та партнерами Проєкту було затверджено квартальний звіт Проєкту, обговорено реалізовані заходи за усіма компонентами та визначено плани на наступний звітний період.

У засіданні взяли участь експерти Проєкту, представники Представництва Європейського Союзу в Україні та НБУ.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли начальник відділу управління проєктами Анатолій Сопілка та головний консультант сектору координації Twinning відділу забезпечення діяльності Адміністративного офісу програми Twinning Олена Гончарук.

Довідково: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проєктів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини