Триває перевірка відомостей анкет учасників Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація”

11 березня 2011 року в рамках другого етапу Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” у 2010 році експертна група здійснила перевірку наведених в анкеті учасника конкурсу відомостей у Державній архівній службі України.

На початку перевірки відбулася зустріч членів експертної групи з головою Державної архівної служби Ольгою Гінзбург та її заступником Ольгою Музичук, під час якої обговорено основні проблеми у діяльності органу влади та пов’язані з цим труднощі у збереженні важливих історичних матеріалів та документів. Наголошено на тому, що Президентом України виділено кошти для зведення нової сучасної будівлі для архівних потреб, що планується приурочити до 20-річчя незалежності країни. Також обговорено потребу у зміні концепції конкурсу та врахуванні при визначенні переможців фінансових можливостей органів влади для здійснення повноцінної діяльності.

Експертна група здійснила перевірку фактичної наявності заявлених в анкеті учасника відомостей, відвідавши громадську приймальню Державної архівної служби, читальні зали Центрального державного архіву України та Центрального державного архіву вищих органів влади і управління, а також ознайомилася з відомчими документами та провела співбесіди з безпосередніми надавачами послуг.

Довідково:

Проведення Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” започатковано з 2008 року постановою Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 року № 933 „Про проведення Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” з метою виявлення та поширення кращого досвіду надання адміністративних послуг відповідно до функцій та завдань органів влади, заохочення і стимулювання адміністрацій, які надають послуги на високому професійному рівні.

Відповідно до зазначеної постанови та з метою гарантувати прозорість процедури визначення переможціввідомостей конкурсу створено експертної групи для перевірок наведених в анкетах учасників конкурсу відомостей. Члени експертної групи здійснюють фактичну відповідність зазначених в анкетах відомостей шляхом безпосереднього відвідання органів виконавчої влади, які претендують на перемогу у конкурсі.

Усього планується проведення перевірок у 5 центральних органах виконавчої влади, що за попереднім оцінюванням анкети учасника конкурсу претендують на перемогу у конкурсі.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини