Відбулось обговорення концепції Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація”

13 квітня в приміщенні Головдержслужби відбулось робоче засідання керівників структурних підрозділів Головдержслужби та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу з метою обговорення концепції Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація”.

Участь у засіданні взяли представники Головдержслужби України: Олена Тертишна, заступник Начальника Головдержслужби, Андрій Козловський, директор юридичного департаменту, Ігор Яремчук, директор адміністративно-фінансового департаменту, Олена Шапран, заступник директора департаменту персоналу державних органів та органів місцевого самоврядування та Олександр Баранов, директор департаменту модернізації державної служби. Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у засіданні взяли директор Ірина Протченко, перший заступник директора Андрій Бега та начальник відділу управління ресурсами, діяльністю та розвитком Фаїна Козирєва.

Ірина Протченко у вступному слові зазначила, що хоча конкурс і дає поштовх позитивним змінам у роботі органів державної влади, його дієвість варто посилювати. З цією метою учасникам представлено нову концепцію конкурсу, спрямовану на аналізі роботи як окремого органу влади, так і системи органів у рамках області чи сфери діяльності.

Олександр Баранов підтримав ініціативу, проте зазначив, що слід ретельно підійти до підготовки методичних матеріалів конкурсу. Також наголосив на необхідності напрацювання системи критеріїв, які мають бути чіткими, осяжними, вимірюваними — це ключове питання, яке зробить конкурс успішним. Підкреслив, що підключати виконавчі комітети органів місцевого самоврядування з 2012 року недоцільно, потрібно провести ґрунтовну підготовчу роботу для удосконалення їх роботи відповідно до вимог конкурсу.

Своє бачення концепції конкурсу представила Олена Тертишна, запропонувавши трирівневу модель його проведення: на рівні району, на рівні області, на загальнодержавному рівні.

Олена Шапран зауважила, що доцільно удосконалювати конкурс відповідно до виявлених недоліків, а не змінювати його докорінно. Наголосила на необхідності запровадження своєрідної настановної сесії для керівників органів державної влади щодо мети конкурсу та презентації кращих практик переможців конкурсу. Зокрема, запропонувала створити каталог кращих практик учасників конкурсу, в якому відобразити приклади успішної реалізації різних складових діяльності органів влади.

Ігор Яремчук, підсумовуючи пропозиції, наголосив, що основним завданням має стати пошук мотивів участі у конкурсі, детальне опрацювання його мети та завдань.

Учасники наради дійшли згоди, що на цьому етапі змінювати номінації та тури проведення конкурсу недоцільно, слід детально опрацювати концепцію та передбачити її запровадження з 2012 року. Натомість у 2011 році удосконалити анкету учасника конкурсу, доповнивши її новими критеріями.

Довідково: Проведення Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” започатковано з 2008 року постановою Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 року № 933 „Про проведення Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” з метою виявлення та поширення кращого досвіду надання адміністративних послуг відповідно до функцій та завдань органів влади, заохочення і стимулювання адміністрацій, які надають послуги на високому професійному рівні.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини