Відбулось четверте засідання робочої групи з питань адміністративної реформи тематичної платформи №1

18 квітня 2013 року у м. Баку (Республіка Азербайджан) відбулося четверте засідання робочої групиз питань адміністративної реформи тематичної платформи №1 «Демократія, належне врядування та стабільність» ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство» (далі – Робоча група).

Метою зазначеного заходу був обмін досвідом між країнами-учасницями «Східного партнерства» щодо впровадження та планування заходів робочого плану групи з питань адміністративної реформи тематичної платформи №1 на 2013 рік. Також на заході представники програми SIGMA презентували досвід проведення адміністративної реформи у перехідних країнах. Окремим питанням було розглянуто систему оцінки ефективності роботи державних службовців в Азербайджані, а також електронного врядування, захисту даних та технічної допомоги, інновацій в системі державної служби європейських країн, особливостей набору персоналу на державну службу, удосконалення внутрішньої координації та зовнішньої співпраці адміністрацій, підготовки державних службовців, стратегічного планування, а також прозорості і відкритості уряду.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у засіданні взяла участь головний консультант сектору координації проектів Twinning відділу управління проектами Анастасія Терех, яка представила заходи від України, що будуть проведені в рамках Робочої групи.

Довідково:

З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльності з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини