Заступник директора Центру Світлана Соколик взяла участь у засіданні Координаційної ради у зв’язках з Організацією економічного співробітництва та розвитку

25 січня 2012 року заступник директора Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Світлана Соколик взяла участь у засіданні Координаційної ради у зв’язках з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Засідання відбулося під головуванням заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі- керівника апарату, заступника Голови Координаційної ради Володимира Павленко.

Під час заходу було обговорено результати проведеного ОЕСР першого етапу секторального аналізу у сферах агробізнесу, машинобудування та енергоефективності у рамках проекту «Стратегія секторальної конкурентоспроможності для України» та обговорено плани діяльності робочих груп проекту на 2012 рік.

У засіданні Координаційної ради взяли участь представники ОЕСР, Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства закордонних справ, Державного агентства України з енергоефективності та енергозбереження, Державного агентства з питань інвестицій та управління національними проектами, Державної служби статистики.

ДОВІДКОВО: ОЕСР – міжнародна організація, членами якої на сьогодні є 34 розвинені країни (Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Греція, Данія, Ізраїль, Іспанія, Ісландія, Ірландія, Італія, Канада, Корея, Люксембург, Мексика, Німеччина, Норвегія, Нова Зеландія, Нідерланди, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чеська Республіка, Чилі, Швейцарія, Швеція, Естонія та Японія).ОЕСР надає можливість її членам обговорювати та визначати напрямки політичного, економічного та соціального розвитку, обмінюватись досвідом, знаходити рішення проблем узгодженої політики та координувати внутрішню політику. 

Відповідно до завдань, визначених Програмою економічних реформ на 2010-2014 роки, в 2010 році було розроблено та затверджено Дорожню карту співробітництва з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Дорожня карта  містить План заходів щодо її реалізації на 2011-2014 роки, який включає  конкретні внутрішні заходи центральних органів виконавчої влади та відповідні спільні заходи  з ОЕСР.

Дорожньою картою та планом визначено перелік пріоритетних завдань для України, зокрема і набуття повноправного членства у Комітеті з питань державного управління ОЕСР, який є визнаним у світі форумом для обміну кращими практиками у сфері державного управління, до складу якого входять робочі групи з питань конфлікту інтересів, управління людськими ресурсами, регуляторної політики та управління бюджету.

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини