Відбулось обговорення детального технічного завдання проекту Twinning для Держветфітослужби України

 22 січня 2015 року в Представництві Європейського Союзу в Україні відбулась робоча зустріч з метою обговорення детального технічного завдання проекту Twinning Ficheдля Держветфітослужби України «Допомога Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України у виконанні СФЗ зобов’язань відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», бенефіціаром якого є Держветфітослужба України.

 Метою проекту є підтримка та допомога Дерветфітослужбі України в ефективному виконанні Угоди про асоціацію та впровадженні поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Під час зустрічі було представлено перший проект детального технічного завданняTwinning Fiche та обговорено подальші кроки в роботі над проектом.

За результатами зустрічі  були досягнуті домовленості щодо подальшого доопрацювання результатів проекту, бюджету та логічної матриці проекту.

У зустрічі взяли участь польський експерт Крістіан Поплавські, керівник проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів Україні» Тоні Віл, координатор сектору «Економічне співробітництво, соціальний та регіональний розвиток» Представництва Європейського Союзу в Україні Ензо Даміані, заступник Голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Віталій Башинський та заступник директора департаменту – начальник управління ветеринарно-санітарної експертизи та безпечності харчових продуктів Ольга Семенчук.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь взяли заступник начальника відділу управління ресурсами, діяльністю та розвитком Анастасія Терех та завідувач сектору проектів у сфері адміністративної реформи, SIGMA та СІВ Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу  Олена Тороканець-Турченко.

 Довідково:

З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Програма Всеохоплюючої інституційної розбудови (СІВ) – є складовою частиною ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство», яка націлена на підтримку проведення інституційної реформи окремих державних установ з метою створення умов для ефективної реалізації майбутньої Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, у тому числі створення поглибленої зони вільної торгівлі.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!