Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала неурядові організації активніше моніторити виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з Українською стороною Платформи громадянського суспільства. Також участь у зустрічі взяла Директор Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина і представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Йшлося, зокрема, про декларацію, ухвалену 18 травня 2017 року у Брюсселі після четвертого засідання Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС, де сформульовано рекомендації Уряду України та європейським інституціям, зокрема, в частині імплементації Угоди щодо довкілля та Повної і всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

Віце-прем`єр-міністр привітала представників громадянського суспільства з початком дії безвізового режиму, водночас зазначивши, що тепер більші зусилля треба об`єднати задля імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Співрозмовники обговорили впровадження «євроінтеграційних» реформ і недостатню взаємодію в цій роботі Уряду та Парламенту.

Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала представників Української сторони Платформи активніше долучатися до моніторингу виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в рамках громадського контролю.  Своєю чергою, представники неурядового сектора висловили готовність підключитися до роботи з перезавантаження механізму імплементації Угоди в Кабінеті Міністрів та Верховній Раді. Окрім цього, Іванна Климпуш-Цинцадзе привітала їхнє прагнення активніше взаємодіяти в трикутнику «Парламент-Уряд-громадяньке суспільство», зокрема, в частині адвокації «євроінтеграційних» законів.

Довідково

Платформа громадянського суспільства утворена відповідно до статті 469 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС з метою інформування громадянського суспільства сторін про виконання Угоди та врахування їхнього внеску для її виконання. До Платформи входять представники громадянського суспільства України, з однієї сторони, і членів Європейського економічного і соціального комітету, з іншої сторони, як форум для проведення ними засідань та обміну думками.

ДЖЕРЕЛО

Актуально? Розкажіть друзям!