Володимир Бондаренко: В цьому році буде проведено другий етап реформи державної служби

В 2017 році передбачено проведення наступного етапу реформи державної служби. Про це 6 липня на семінарі для регіональних журналістів «Реформа публічної адміністрації: в очікуванні дива» сказав Державний секретар Кабінету Міністрів України Володимир Бондаренко.

«В цьому році ми започаткували вже наступний етап реформи. Це перетворення міністерств з органів управління майном в міністерства, які формують політику», - зазначив він.

Володимир Бондаренко підкреслив, що мова йде про створення в структурах міністерств генеральних директоратів, які будуть забезпечувати формування і аналіз політики.

«Якщо ми говоримо про нову структуру, то потрібно осучаснити цю структуру новими людьми. Ми плануємо, що з серпня-вересня буде оголошено проведення конкурсів на посади фахівців з питань реформ в структури цих директоратів», - підкреслив Володимир Бондаренко. За його словами, відбір відбуватиметься на умовах відкритого конкурсу, обов’язковою умовою проведення якого будуть залучення не лише кадрових, юридичних служб, а  й громадськості. Крім того, участь можуть брати як нові люди, так і діючі співробітники міністерств.

Він також нагадав, що реформування державної служби має на меті покращити її якість. «Державні службовці асоціювалися з чиновниками, закритими від людей, і люди, які вже все в своєму житті мають. Насправді зруйнувати цей міф було ідеєю цієї реформи  і Закону України «Про державну службу», який набув чинності в травні минулого року», - підкреслив Володимир Бондаренко і додав, що були розмежовані політики і державні службовці.

ДЖЕРЕЛО 

Актуально? Розкажіть друзям!