Дводенний тренінг з питань реалізації державної гендерної політики для співробітників Міністерства внутрішніх справ України

05-06 вересня відбувся дводенний тренінг з питань реалізації державної гендерної політики для співробітників Міністерства внутрішніх справ України.

Захід організовано Національним агентством України з питань державної служби спільно з Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського союзу за підтримки ООН Жінки «Ґендерна рівність в центрі реформ, миру та безпеки» в Україні (за фінансової підтримки Уряду Швеції).

Учасники тренінгу ознайомились з основними напрямами реалізації державної гендерної політики в Україні, міжнародними зобов’язаннями та національною нормативно-правовою базою, набули знань щодо здійснення оцінки гендерного впливу, етапів проведення гендерно-правової експертизи проектів нормативно-правових актів. На прикладах державні службовці навчились проводити гендерний аналіз в процесі підготовки (оформлені) пропозицій та рішень.

Тренінг провели Кристина Арушанян, старша викладачка відділу процесуального керівництва та криміналістичного забезпечення досудового розслідування Національної академії прокуратури України, Валентина Зозуля, помічниця ректорки Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості України, Анна Іщенко, старша викладачка кафедри теорії та практики управління Київського політехнічного інституту ім Ігоря Сікорського та Юлія Савельєва, експертка з ґендерних питань, консультантка з питань стратегічного планування ГО «Громадський центр «Нова генерація».

По закінченню тренінгу усі учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

 

Актуально? Розкажіть друзям!