Тренінг з питань реалізації державної гендерної політики для співробітників Державної міграційної служби України

09 вересня відбувся тренінг з питань реалізації державної гендерної політики для співробітників Державної міграційної служби України.

Захід організовано Національним агентством України з питань державної служби спільно з Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу за підтримки ООН Жінки «Ґендерна рівність в центрі реформ, миру та безпеки» в Україні (за фінансової підтримки Уряду Швеції).

Учасники тренінгу ознайомились з основними напрямами реалізації державної гендерної політики в Україні, міжнародними зобов’язаннями та національною нормативно-правовою базою, набули знань щодо здійснення оцінки гендерного впливу, етапів проведення гендерно-правової експертизи проектів нормативно-правових актів. На прикладах державні службовці навчились проводити гендерний аналіз в процесі підготовки (оформлені) пропозицій та рішень.

Тренінг провели Наталія Плахотнюк, Юлія Шпіньова (Національна академія державного управління при Президентові України), Дмитро Стандник (Національне агентство України з питань державної служби) та Людмила Ковальчук (ООН Жінки в Україні).

По закінченню тренінгу усі учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Актуально? Розкажіть друзям!