Голова НАДС Наталія Алюшина зустрілася з директором Фонду Ганса Зайделя в Україні

17 липня 2023 року відбулась зустріч Голови Національного агентства України з питань державної служби  Наталії Алюшиної та керівника проєкту Фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії Беньяміном Боббе.  

Під час зустрічі керівники обговорили хід реалізації спільних проєктів та кроки поглиблення співпраці. Фонд тривалий час співпрацює з НАДС та здійснює експертну підтримку і сприяння у реалізації реформи державного управління і державної служби, місцевого самоврядування, професійного навчання публічних службовців.

«Для нас важливо і надалі залучати на державну службу активну, мотивовану молодь, яка має свіжі ідеї та пропозиції щодо державної політики у різних сферах. Цьому, насправді, дуже сприяє Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді. А Фонд Ганса Зайделя є одним із партнерів конкурсу», - зазначила Наталія Алюшина. 

За словами Голови Агентства, НАДС працює над розробкою та реалізацією різноманітних програм підвищення кваліфікації для розвитку професійної, ефективної державної служби. Пріоритетною темою таких програм є європейська інтеграція. На 2023-2024 рр. заплановано розробити та провести програми з таких тем, як медіаосвіта та медіаграмотність, права громадян ЄС. А також щодо сучасних інструментів професійного розвитку державних службовців. Крім того, в планах на 2024-2025 роки – перегляд і підготовка нових методик аналізу політики, розробка нової загальної професійної програми для державних службовців. 

Крім цього, серед напрямів подальшої співпраці НАДС та Фонду Ганса Зайделя розробка програм підвищення кваліфікації з питань деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території та управління деокупованою територією. 

В свою чергу, Беньямін Боббе відмітив, що співпраця з НАДС є також важливою для Фонду Ганса Зайделя та підтвердив зацікавленість у продовженні розпочатих спільних проєктів.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!