Повідомлення
  • Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Підписано Меморандум про співпрацю між НАДС та Японським агентством міжнародного співробітництва

17 липня 2023 року Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина та Президент Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) Танака Акіхіко підписали Меморандум про співпрацю. 

Сторони домовилися співпрацювати щодо розвитку потенціалу державної служби України шляхом стратегічного діалогу, а також – організації навчальних програм з розвитку людських ресурсів. 

За словами Голови Агентства Наталії Алюшиної,  співпраця НАДС з Японським агентством міжнародного співробітництва є надзвичайно важливою, особливо в контексті реалізації реформ, які відбуваються в Україні. Наразі важливими є проєкти, що посилюють інституційну спроможність органів державної влади, та допомагають зміцнити кадровий потенціал. Саме ці напрямки пропонуються у навчальних програмах JICA.

В рамках співпраці передбачено навчання державних службовців в межах короткострокових і довгострокових програм. Наразі є можливість проходження курсів за напрямками енергетики, кібербезпеки, кримінальної відповідальності, утилізації відходів тощо.

Станом на сьогодні державні службовці завершили навчання щонайменше в рамках п’яти короткострокових навчальних програм, які проходили в онлайн і офлайн форматах, за такими напрямками, як: утилізація та управління побутовими відходами, боротьба з кібератаками, енергетика. 

У 2024 році в рамках короткострокових програм планується проведення навчальних курсів за різними тематичними напрямками відповідно до стратегічних напрямів Уряду. Наразі JICA здійснює відбір кандидатур для участі у навчальних програмах за наступними сферами діяльності: обслуговування доріг, залучення інвестицій та реформування бізнес-середовища, формування освітньої політики, управління безпекою сільськогосподарської продукції. 

Довідково: Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) є урядовим агентством, яке координує офіційну допомогу розвитку (ОДР), сприяє економічному та соціальному зростанню в країнах, що розвиваються, та їх міжнародному співробітництву. Основні програми розвитку JICA (механізми допомоги) – це програми та проекти технічної допомоги для зміцнення потенціалу та інституційної розбудови, техніко-економічних обґрунтувань і генеральних планів. JICA має різноманітні програми розвитку, спрямовані на підтримку розвитку країн-партнерів у різних сферах.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Галерея зображень

{gallery}4212{/gallery}