У НАДС розпочався навчальний курс «Практика переговорів з ЄС: від кандидата до Ради»

 НАДС спрямовує свою діяльність на створення належних умов для підвищення публічними службовцями рівня знань та компетентностей з питань європейської інтеграції. Про це зазначила Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина під час старту навчального курсу «Практика переговорів з ЄС: від кандидата до Ради».

«Курс розроблений таким чином, щоб запропонувати інсайдерський погляд на те, як ключові особи, які приймають рішення в ЄС, діють у стандартних ситуаціях, а також в ситуаціях з високими ризиками. Цей комплексний погляд збагачується завдяки спеціально розробленим симуляційним вправам, що дозволяє учасникам отримати практичний досвід у навігації як у звичайних, так і в кризових сценаріях», - розповіла Наталія Алюшина учасникам навчального курсу.

Також Наталія Алюшина анонсувала проведення міжнародного семінару до Дня Європи “Організація переговорного процесу у ЄС: досвід зарубіжних країн”, що відбудеться 8 травня. Тож Голова Агентства запросила до участі у заході та поглиблювати рівень знань з даної тематики.

До участі у навчальному курсі долучилися представники органів державної влади до сфери компетенції яких відносяться питання співпраці з ЄС. Протягом тижня вони будуть покращувати професійні знання у сфері євроінтеграції, наближення законодавства України до права ЄС, а також щодо стандартів ЄС у відповідній сфері тощо. 

Завдяки курсу учасники не лише зрозуміють теоретичні основи переговорів з ЄС, але й отримають практичний досвід у змодельованому середовищі, що відображає реальні сценарії. Цей підхід покликаний забезпечити учасників навичками та знаннями, необхідними для ефективного орієнтування у складному ландшафті політики та дипломатії ЄС. Крім того, курс пропонує унікальну можливість попрактикуватися та вдосконалити такі важливі навички, як тактика ведення переговорів, ефективна комунікація та соціалізація в професійному контексті. Ці навички є важливими для налагодження успішної взаємодії у сфері міжнародних відносин та дипломатії.

Лектором виступив Алехандро Рібо Лабастіда – професор Коледжу Європи та Європейської Дипломатичної Академії. Протягом майже 20 років він розробляв і проводив симуляції переговорів ЄС з питань співтовариства і реагування ЄС на міжнародні безпекові кризи. Значна частина його курсів спрямована саме на розвиток потенціалу державної служби, зокрема на підготовку країн-кандидатів на вступ до ЄС.

Додамо, що навчання організовано НАДС за підтримки СКМУ і Фонду Ганса Зайделя (Hanns-Seidel-Stiftung).

 

 

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!